אוכל
מתכון לצלי בקר עסיסי
3 מצרכים, 3 שעות בישול • מנה עיקרית לא מתחכמת לארוחת שישי ואולי גם לראש השנה: צלי כתף בקר ברוטב שום ופפריקה שמתבשל עד שהוא נימוח ועשיר. רק להוסיף אורז בצד ואתם מסודרים
צלי בקר אסף אמברם

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 3 שעות |רמת קושי: קל

מצרכים:

 

נתח של פילה מדומה (מספר 6), במשקל 1.2 ק"ג בערך


שמן לטיגון


כף פפריקה מתוקה


2 כפיות שום כתוש


מלח, פלפל


אופן הכנה:

  • צורבים את נתח הבשר בסיר רחב עם מעט שמן עד שהוא חום-זהוב מכל צידיו, בערך 4 דקות כל צד. 
  • מוסיפים פפריקה, שום כתוש, מלח ופלפל ומים כמעט עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  • מסירים את הקצף שעולה לפני השטח.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ-3 שעות, או עד שהבשר רך ונימוח.
  • במהלך הבישול מערבבים מדי פעם ומוודאים שהסיר לא התייבש. אם צריך מוסיפים עוד נוזלים.
  • אם רוצים להגיש את הצלי ברוטב ניתן חצי שעה לפני סיום הבישול להוסיף מיני סוגי פטריות טריות פרוסות לקבלת רוטב פטריות עשיר.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10