אוכל
עוגת שמרים במלית פרג
מעטים האנשים שלא אוהבים עוגות שמרים. בסופו של דבר מדובר על הקינוח האולטימטיבי: רך, נימוח וכזה שבא לנו עוד ביס לפני שסיימנו. דנה דטיינוול מכינה את אחת העוגות הקלאסיות וחולקת איתנו את המתכון
עוגת שמרים במלית פרג יוסי סליס

סוג מתכון: חלבי|זמן הכנה: כחצי שעה, לא כולל תפיחה ואפייה|תבנית קוגלהוף או תבנית 26 ס"מ | קושי: בינוני

מצרכים לבצק:

 

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח


25 גרם שמרים טריים, מפוררים


300 גרם חמאה, רכה


1/2  כוס (100 גרם) סוכר


1 כפית מלח


2 ביצים גדולות + 1 חלמון


1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) מים


 

למלית:

2/3 כוס (160 מ"ל) חלב


3/4 כוס (150 גרם) סוכר


2 כפות (40 גרם) דבש


40 גרם חמאה


קליפה מגוררת מ־1 לימון


3 כוסות (200 גרם) פרג טחון


1/4 כוס (35 גרם) אגוזי מלך קצוצים


 

להברשה:

1 ביצה, טרופה


 

לעיטור:

אבקת סוכר


אופן הכנת הבצק:

  • שמים בקערת מערבל עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית כ־8 דקות, עד שמתקבל בצק דביק.
  • מקמחים היטב קערה גדולה ומניחים בתוכה את הבצק.
  • מכסים בניילון נצמד ומאחסנים 8 שעות במקרר (עד יום).

המלית:

  • שמים בסיר את החלב, הסוכר, הדבש, החמאה וקליפת הלימון ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הפרג והאגוזים ומבשלים, תוך כדי ערבוב, כדקה נוספת.
  • מצננים ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
  • משמנים את התבנית. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה באורך 30 ס"מ וברוחב 15 ס"מ.
  • מורחים את המלית על העלה ומגלגלים לגלילה הדוקה.
  • מניחים בזהירות בתבנית, מכסים בבד לח ומתפיחים כ־40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות.
  • מברישים את הבצק בביצה הטרופה ואופים 50-40 דקות, עד השחמה.
  • מצננים לגמרי.
  • בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

המתכון מתוך הספר "בית ספר לאפייה" מבית "לאשה".

 

מחפשים מתכונים נוספים מתוך הספר? נסו את אלה:

טארט שקדים ולימון

עוגת גבינה, שוקולד וקפה

קאפקייק שמרים עם חלבה, שוקולד ופקאן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10