אוכל
מרק עוף • לשבירה קלה של הצום
השף שי טנא מכין גרסה גאונית למרק עוף לשבירת הצום: ההכנה נעשית בשני סירים במקביל וכך מתקבל מרק צלול עם טעם מדויק ומחמם
מרק עוף אפיק גבאי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

4 שוקייים עוף


200 גרם עצמות עוף (מבקשים מהקצב בשביל הטעם)


2 גזרים, פרוסים


2 בצלים, פרוסים


5 גבעולי סלרי, קצוץ


1 שורש סלרי, פרוס


1 שורש פטרוזליה, פרוס


1 כפית מלח


4 גרגרי פלפל אנגלי


2 עלי דפנה


אופן הכנה:

  • את המרק מכינים בשני סירים נפרדים כדי ליצור מראה צלול וטעם מדויק.
  • בסיר הראשון מניחים את עצמות העוף, השוקיים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
  • מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות לאחר הרתיחה.
  • אוספים בעזרת כף את הקצף שנוצר מלמעלה וזורקים.
  • לסיר השני מכניסים את כל שאר המצרכים עם ליטר וחצי מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ-40 דקות לאחר הרתיחה.
  • מוציאים את השוקים מהסיר הראשון ומעבירים לסיר השני.
  • מסננים את כל תכולת הסיר הראשון ומעבירים לשני, מביאים לרתיחה נוספת ומכבים.

שי טנא הוא השף של ביסטרו הכובשים בתל-אביב

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים של שי טנא? נסו את אלה:

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק עדשים שחורות

מרק כרובית חלבי

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10