אוכל
לחם סלק, משמשים מיובשים ואניס
הקונידטור אורן גירון מניח למאפים המתוקים ומתמסר לאפיית לחם עם מחית סלק וזרעי אניס. לא תאמינו כמה שזה קל
לחם סלק אפיק גבאי

שלום לכולם,


ראשית אני רוצה להודות לכם על התגובות החמות שקיבלתי בעקבות הטורים האחרונים. חיממתם את ליבי.

מתקפת השמרים עדיין לא נרגעה אצלי. לאחר שני מתכוני עוגות שמרים שפורסמו בשבועיים האחרונים, מגיע מתכון שמרים נוסף - הפעם ללחם סלק ארגמני משובץ במשמשים מיובשים וזרעי אניס.

 

בשונה מבצק שמרים מתוק- בו אנו דואגים להשביח את הבצק בנוכחות שומן רבה ממספר מקורות (שמן, חמאה, ביצים וכו') בבצק לחם לרוב אין נוכחות שומן. השומן יפריע לקליפת הלחם הפריכה מלהתהוות ויותיר אותה רכה.

 

הלחם הפעם צבוע ומתובל במחית סלק. שימוש בסלק כבסיס צובע בבצקים קיים במגוון מאפים ובצקים- בצק לפסטה סגלגלה, עוגת סלק בחושה ולאחרונה פשט הטרנד גם לבצקי לחם. הוא מעניק מלבד גוון עמוד ומיוחד גם נוכחות טעם נעימה, מתיקות ומצע מזון מוגבר לשמרים וניחוחו משכר.


בחרתי לשלב את מתיקות הסלק הטבעית עם משמשים מיובשים (אותם ניתן להחליף עם כל פרי מיובש קצוץ אחר) ועם זרעי אניס (גם אותם ניתן להחליף. בזרעי כוסברה למשל).


מספר דגשים:

  • את הסלק יש לבשל היטב לפני הכנת הבצק וחשוב מאוד לצנן אותו על מנת שלא יהיה חם מידי ויזיק לבצק ולשמרים שבתוכו. ניתן גם להשתמש גם בסלק מבושל מוכן המכר באריזת ואקום. יש לטחון את הסלק היטב בעזרת בלנדר או מעבד מזון למחית חלקה ולהשתמש בו כנוזל ראשי בהכנת הבצק.
  • הקפידו על מרקם בצק רך ומעט דביק - כך הלחם יהיה בעל מרקם אוורירי ויקבל קרום פריך.
  • יש להתפיח את הבצק, לאחר העיצוב, לרמה של 80% מהנפח המקורי על מנת לא לגרום לקריסתו.
  • אבקו אותו במעט קמח וחרצו אותו על מנת לאפשר לאדים ולקיטור הנוצרים במהלך האפיה להשתחרר ממקום מבוקר וצננו אותו לאחר האפיה על גבי רשת צינון.

 

זהו. סידרתי לכם לחם מעולה לשבוע.

 

תיהנו!
אורן גירון

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים | 2 כיכרות לחם | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

300 גרם קמח לחם קשה


200 גרם קמח חיטה מלאה


10 גרם מלח


50 גרם סוכר


15 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים


5 גרם זרעי אניס שלמים, כתושים קלות


100 גרם משמש מיובש, קצוץ


500 גרם סלק מבושל ומרוסק בבלנדר למחית (ניתן להשתמש בסלק הנמכר מבושל בווקום)


אופן הכנה:

  • מניחים את כל החומרים, למעט הסלק, והמשמשים, במיקסר מצויד בוו לישה.
  • מפעילים את המכשיר ומוזגים את מחית הסלק פנימה ליצירת בצק לח.
  • אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף מעט מים.
  • לשים במהירות נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים את המשמשים ולשים עוד דקה.
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחות קלות, מכסים ומניחים להתפחה להכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים, מעצבים כל חלק לכיכר אובאלית מוארכת ומניחים על מגש אפייה.
  • מכסים ומניחים להתפחה עד 80% מהנפח המקורי.
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • מקמחים קלות את הכיכרות וחורצים אותן בעזרת תער ייעודי או סכין חד.
  • אופים 30 דקות.
  • מצננים על גבי רשת צינון.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכוני לחם של אורן גירון? נסו את אלה:

לחם שום ורוזמרין

לחמניות חלב קוקוס וקארי

חלת שבת מתוקה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10