אוכל
למבוגרים בלבד • סופגניות אייריש קרים ממכרות
חג החנוכה מתקרב ואין כמו להכין סופגניות ביתיות שאפשר להשתולל איתן במלית ובציפוי. נעה עינת מכינה סופגניות למבוגרים בלבד עם מעט וודקה ואייריש קרים
סופגניות אייריש קרים נעה עינת

עבורי, השילוב בין איירש קרים לסופגנייה הופך אותה פשוט למושלמת, בעיקר מושלמת למבוגרים. בשביל הילדים אפשר לשים ריבה ואבקת סוכר, נוטלה, ריבת חלב וכל מה שעולה לכם לראש. המתכון קל אך חשוב מאוד לעקוב אחרי כל ההוראות בקפידה ולא לוותר על אף שלב. חג שמח! ותבואו להציץ בעמוד שלי - העוגות של נעה - בפייסבוק!

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | 15 סופגניות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:

 

1/2 ק"ג קמח


25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית)


2 ביצים


4 כפות סוכר


גרידה מחצי לימון (לא חובה)


3/4 כוס חלב פושר


2 כפות של וודקה


50 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות


קורט מלח


שמן חמניות/קנולה לטיגון עמוק - עד 3/4 מהגובה של הסיר



מילוי/ציפוי:
100 גרם שוקולד חלב


100 גרם שוקולד לבן


2 כפות איירש קרים


 

רוצים סופגנייה לילדים?
ריבה מכל סוג (ריבת תותים, ריבת חלב וכדומה)


אבקת סוכר


 

קישוטים אופציונליים:
מקופלת, תות, קליק, קליפות תפוז מסוכרות וכדומה


 

אופן ההכנה:

  • מנפים את הקמח היטב לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הביצים, הסוכר, הגרידת לימון, החלב והוודקה, ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
  • לאחר שנוצר בצק מוסיפים את המלח ומעבדים כ-5 דקות.
  • מוסיפים את החמאה שחתוכה לקוביות, ומעבדים במהירות נמוכה כ-10 דקות.
  • מעבירים לקערה משומנת קלות את הבצק ומשמנים קלות גם את הצד העליון של הבצק.
  • עוטפים טוב בניילון נצמד, מתפיחים את הבצק למשך שעה, בטמפרטורת החדר.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט, שוקלים עיגולים בגודל 60 גרם או 30 לסופגניית מיני [אם אין לכם משקל בבית- תחלקו את הבצק ל-15 סופגניות גדולות או 30 מיני].
  • מגלגלים עם מעט שמן בידיים עד שנוצר עיגול עגול, יפה ומבריק.
  • מניחים כל סופגניית על נייר אפייה קטן ומשומן.
  • מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר - הסופגניות צריכות להכפיל את נפחם.

טיגון:

  • בסיר המיועד לטיגון עמוק מחממים שמן לטיגון, חשוב שהשמן לא יהיה חם מידי.
  • למי שיש מדחום: הטמפרטורה צריכה להיות בין 170-185 מעלות. אין לכם מדחום? הכניסו ידית של כף עץ לסיר, וכשיופיעו בועות קטנות מסביב לה - תדעו שהשמן בטמפרטורה הנכונה.
  • מוודאים שאין עודפי קמח על גבי הסופגניות (אחרת הוא ישרוף את השמן) ומכניסים אותן לשמן כשהבסיס (שעליו נחה הסופגנייה בעת התפיחה) פונה למעלה.
  • כדי לאפשר לסופגנייה להתעגל (על גבי הסופגנייה נוצרת קליפה והבסיס ממשיך לתפוח מעט גם בזמן הטיגון).
  • מטגנים את הסופגנייה כ-2 דקות מכל צד. זהירות: אל תניחו לשמן לעבור את סף 200 המעלות.
  • מניחים את הסופגניות על צלחת עם נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
  • הערה: כדאי לבחון את המצב עם הסופגנייה הראשונה ולבדוק שאכן טוגנה כראוי והבצק מספיק תפוח ואוורירי.
מטגנים ונהנים! נעה עינת

המילוי/הציפוי:

  • לאחר שכל הסופגניות מוכנות מתחילים להכין את הציפוי.
  • ממיסים במיקרו בפולסים קצרים את 2 סוגי השוקולד עד המסה מלאה.
  • לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את הבייליס ומערבבים היטב.
  • הופכים את הסופגנייה וטובלים בציפוי, מרימים ומשאירים אותה מעט באוויר כדי להוריד שאריות.
  • הופכים במהירות ומניחים על צלחת הגשה.
  • והקישוט לבחירתכם: מקופלת, תות, קליק, קליפות תפוז מסוכרות ועוד.
תשאירו את הסופגניה כמה שניות באוויר שכל השאריות ינזלו חזרה לקערה נעה עינת

כדי להגיע לסופגניות המושלמת צריך לעקוב אחרי כל השלבים: הלישה, ההתפחה וכמובן הטיגון.


טיפים והערות:

  • חשוב לערבב טוב את השמרים עם הקמח לפני הוספת שאר חומרי הגלם.
  • אסור שהמלח יגע ישירות עם חומרי הגלם, הוא נכנס למיקסר רק לאחר שנוצר בצק.
  • חשוב שהחלב לא יהיה חם מידי, אם הוא יהיה חם מידי השמרים יתחילו לפעול מהר.
  • אם הסופגניה לא קיבלה את הפס הלבן באמצע לאחר הטיגון, כנראה שהשמן לא היה מספיק חם או לחילופין שהבצק תפח יתר על המידה.
  • אם יש בצק "חי" במרכז הסופגניה - השמן היה חם מדי ו/או היתה בעיה בתפיחה.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10