אוכל
כמו בקונדיטוריה • עוגיות קפה, שקדים והל
הקונדיטור אורן גירון מכין עוגיות נפלאות לימים הקרירים, שיכולות בקלות להפוך לדמי חנוכה מתוקים במיוחד: עוגיות קפה, שקדים והל
עוגיות שקדים קפה והל אפיק גבאי

שלום לכולם,

 

אני תמיד אוהב שצנצנות הזכוכית הניצבות במטבח מלאות בעוגיות.
עוגיות מסוגים שונים, בצורות, צבעים וטעמים שונים. תמיד יש משהו לנשנש ליד הקפה או כשמגיעים אורחים. חיי המדף של רוב העוגיות הינו ארוך וניתן להכין תמיד כמות גדולה ולאחסן או לחלק לחברים או אהובים.
הכינו השנה "דמי חנוכה" אכילים, פריכים וטעימים: עוגיות שקדים, קפה והל.


אני ידוע כחובב קפה, אך פחות אוהב לשתות קפה עם הל. אבל באפייה מתרחש משהו קוסמי בתרכובת שבין ארומת הקפה לניחוח ההל ומתקבל טעם מעודן ועשיר. העוגיות להלן מאוד עשירות ופריכות בזכות נוכחות שומן וחלמונים גבוהה ונשמרות מצויין בכלי אטום.


הכנה קצרה במעבד מזון, מנוחה ורידוד והופ- תוך 20 דקות אתם זוכים למלא את הבית בניחוח של אפייה שקשה לעמוד בפניו. כמובן שאם תרצו תוכלו להחליף את הקפה וההל בקינמון, וניל, קליפת לימון/תפוז או ג'ינג'ר ולקבל מגוון טעמים לאותו מתכון.

 

חנוכה שמח,
אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 50 עוגיות | רמת קושי: בינוני

מצרכים:


150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


120 גרם אבקת סוכר


3 גרם אבקת נס קפה


180 גרם קמח


50 גרם אבקת שקדים


1 כפית הל טחון טרי


2 חלמונים


שקדים מולבנים


 

אופן הכנה:

 

  • במעבד מזון מעבדים חומרים יבשים וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד קבלת תערובת פירורית יבשה.
  • מוסיפים חלמונים ומעבדים לקבלת פירורים גדולים לחים.
  • עוטפים ומצננים לשעה.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ.
  • קורצים מן הבצק עוגיות בקוטר 4 ס"מ (ניתן לפני החיתוך לתת לבצק הקפאה קצרה של 15 דקות).
  • מניחים על משטח אפייה (על מנת לקבל את דוגמת הטקסטורה היפה שיש על בסיס העוגיות, השתמשו במשטח אפייה ייעודי מסיליקון שחור הנקרא silpain).
  • נועצים על כל עוגייה שקד מולבן.
  • אופים כ-18 דקות ומצננים.

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה


מחפשים מתכוני עוגיות נוספים של אורן גירון? נסו את אלה:

עוגיות אלפחורס זברה

עוגיות סנדביץ' נוגט

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10