אוכל
שדרגו את הטוסט: ממרח שעועית לבנה
לא מעט פלאים קולינריים יכולים לצאת מצנצנת של שעועית לבנה משומרת. שיר הלפרן, מקימת שוק האיכרים בתל-אביב, חולקת איתנו מתכון מנצח לממרח ממכר
ממרח שעועית לבנה שרית גופן

אמא שלי תמיד היתה מכינה ממרח שעועית לבנה ומגישה אותו כפתיח לארוחה או לצד מרק עשיר. אפשר לרסק את השעועית במעבד מזון למרקם חלק לגמרי, אבל אני מעדיפה ללכלך כמה שפחות כלים ולמעוך ביד. מתקבל ממרח במרקם גס, שדומה יותר לסלט שעועית מעוכה. אפשר להוסיף בצל סגול כמנהג היוונים או עשבי תיבול קצוצים. כל השאר לפי הטעם.

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 5 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

‏1 צנצנת (400 גרם) שעועית לבנה, מסוננת מהנוזלים


‏4 שיני שום, כתושות או מעוכות וקצוצות דק


‏1 כפית עלי תימין טריים


‏1/2 פלפל חריף אדום, קצוץ


‏1/4 כוס שמן זית


מיץ מ-1/2 לימון


מלח ופלפל שחור גרוס


אופן הכנה:

  • מועכים את כל החומרים בקערה עם כף למרקם גס או במעבד מזון למרקם חלק.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מזלפים שמן זית מעל ומגישים.
  • לטקסטורה מעניינת מוותרים על מעבד המזון ומועכים את השעועית ביד - יתקבל ממרח שיותר דומה לסלט וגם תצטרכו לשטוף פחות כלים.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10