אוכל
רולדת פרג שוקולד מטריפה
הקונדיטור אורן גירון מנצל את כל שאריות הפרג מחג פורים ומכין רולדה משגעת במילוי פרג שוקולד ופסיפולרה. השילוב נשמע מסקרן וכך גם הטעם
רולדת שמרים פרג אפיק גבאי

שלום לכולם,
כבר התוודיתי בעבר על התמכרותי הקשה לפרג.
ממש עכשיו, אחרי פורים, כשמלאי הפרג בשיאן, וחיי המדף שלו הולכים ומתקצרים, אני מכין ממנו מעדנים, בתירוץ שיש לנצל את עודפי הפרג שנשאר מאוזני ההמן. אין שילוב מוצלח יותר לפרג מאשר בצק שמרים. והבצק שלפנינו כולל בתוכו שמנת מתוקה שתעניק לו נימוחות ועושר לצד גוון שחום ופריך. הבצק נפלא לכל מילוי.

 

למתכונים, חדשות ועידכונים טעימים >> כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו!


בחרתי לשלב עם הפרג גם מיץ או מחית פסיפלורה, שתעניק למילוי רעננות ועוקץ וגם מילוי שוקולד מריר, שלא יחסר.
את הקישוט של הרולדה, שהיא דופן דקורטיבית אפויה המבוססת על שני בצקים הנאפים בנפרד אחד על השני ניתן בהחלט להשמיט (למרות שהם מעניקים לרולדה נראות יפה?) ונכיר איך להכין אותם באחד הטורים הבאים.
הרולדה נאפתה בתבנית הנקראת טרין 1/2 עגול. אם אין לכם כזו- ניתן בהחלט להשתמש גם בתבניות מואורכות אחרות, דוגמת אינגליש קייק.


שבוע נפלא וחמים שיהיה,

אורן גירון

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים וחצי | 2 תבניות מאורכות | רמת קושי: קשה

מצרכים לבצק:


600 גרם קמח לחם קשה


20 גרם שמרים יבשים


80 גרם סוכר


10 גרם מלח


2 ביצים


100 גרם שמנת מתוקה


100 גרם מים


80 גרם חמאה רכה



למילוי פרג:
200 גרם פרג טחון טרי


50 גרם חמאה


80 גרם סוכר


80 גרם מחית פסיפלורה


30 גרם אבקת שקדים



למילוי שוקולד:
200 גרם שוקולד חלב


120 גרם שמנת מתוקה


 

לקישוט (אופציונלי):
רצועות רולדה דקורטיבית אפויה


אופן הכנת הבצק:

  • במיקסר מצויד בוו לישה מניחים חומרים יבשים וביצים.
  • מפעילים ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים.
  • לשים את הבצק כ-5 דקות ומוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה.
  • מגבירים את מהירות הלישה עד אשר החמאה נטמעת בבצק ונוצר בצק אחיד וחלק.
  • מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים להכפלת נפח.

 

למילוי פרג:

 

  • מניחים את כל החומרים בקלחת ומביאים לרתיחה קלה.
  • מסירים מהאש ומצננים היטב. מעבירים לשק זילוף.

 

למילוי שוקולד:

 

  • ממיסים את השמנת והשוקולד יחד לגנאש אחיד.
  • מצננים למרקם מריחה סמיך.

 

הרכבה:

 

  • מרפדים תבנית 1/2 טרין באורך 35 ס"מ בנייר אפייה ומניחים את רצועות הדופן הדקורטיבית (אם משתמשים).
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים לעלה רחב.
  • מורחים מחצית מהמילוי על גבי הבצק ומזלפים מחצית ממילוי הפרג על שפת הבצק בחלקו התחתון.
  • מגלגלים את הבצק לרולדה, כך שהקיפול הראשון של הבצק עוטף את זילוף מילוי הפרג.
  • מעבירים לתבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
  • מכסים ומתפיחים לכ-80% מהנפח המקורי.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים 40 דקות.
  • מצננים, מחלצים מהתבנית והופכים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עם מתכונים עם פרג כדי לחסל את המלאי בבית? נסו את אלה:

גלילות טחינה, פרג ותפוזים

עוגת פרג בחושה עם אגסים

עוגת פרג וינאית

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10