אוכל
קראמבל מון בלאן • מתכון מתוק וטבעוני
יש רק דבר אחד שיכול להפחיד את מיכל בוטון - שיקחו ממנה את הביצים, החמאה והשמנת. יחד עם הקונדיטורית דורון דרומי וצנצנת גדולה של שמן קוקוס היא יצאה לכבוש את עולם הקינוחים הטבעוניים, שם גילתה שלל חומרי גלם וקשת של טעמים ומרקמים, השמורים רק למי שמוכן לפתוח את הראש
קראמבל מון בלאן דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

מיכל: "ניצלנו את העובדה שבצק פריך טבעוני הוא עדין ומתפורר יותר והכנו ממנו קראמבל מבושם בקוקוס ולימון. אליו שידכנו קרם ערמונים וקציפת קוקוס; הם עשירים מאוד ולכן נותנים תחושה קרמית, כמעט שמנתית, על הלשון"

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 שעות | 8 מנות בנפח 150 מ"ל | רמת קושי: בינוני

מצרכים לשטרויזל לימוני:


‏200 גרם (½1 כוסות פחות כף) קמח


‏200 גרם (2 כוסות) אבקת שקדים


‏200 גרם (1 כוס) סוכר


‏200 גרם שמן קוקוס בטמפ' החדר


קליפה מגוררת מ-3 לימונים


קורט מלח



לקציפת קוקוס:
‏2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס


גרגרים מ-1/2 מקל וניל


‏50 גרם (1/3 כוס + כף) אבקת סוכר


 

לקרם ערמונים:
‏200 גרם ערמונים קלופים בוואקום


‏70 גרם (1/3 כוס) סוכר



לערמונים מסוכרים:
‏70 גרם ערמונים קלופים בוואקום


‏100 גרם (1/2 כוס) סוכר


‏160 מ"ל (2/3 כוס) מים


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

הכנת השטרויזל:

  • מעבדים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורי בצק גסים.
  • מפזרים את הפירורים בתבנית.
  • אופים 15 דקות להזהבה, מצננים ושומרים בכלי אטום עד 5 ימים.

 

הכנת קציפת הקוקוס:

  • מקררים את פחיות קרם הקוקוס לפחות שעתיים (שכבת השומן מתקשה מלמעלה והנוזל הרזה שוקע לתחתית).
  • מוציאים 300 גרם שומן קוקוס מהפחיות בעזרת כף ומעבירים לקערת מיקסר (את יתרת קרם הקוקוס שומרים לקרם ערמונים).
  • מוסיפים לקערה וניל ואבקת סוכר ומקציפים כדקה לקציפה יציבה.
  • מעבירים לקערה אחרת, מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה.

 

הכנת קרם ערמונים:

  • שמים בסיר קטן 300 מ"ל (¼1 כוסות) מקרם הקוקוס שנותר, ערמונים וסוכר ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-7 דקות.
  • מרסקים את תכולת הסיר בעזרת מוט ריסוק ידני לקרם אחיד וגס ומצננים.

 

הכנת ערמונים מסוכרים:

  • מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר.
  • מוסיפים ערמונים שלמים ומנמיכים את הלהבה.
  • מבשלים כ-20 דקות לצמצום הסירופ ומצננים.
  • משאירים את הערמונים בסירופ עד ההגשה.
  • שומרים מכוסה במקרר עד שבועיים.

 

הרכבת המנה:

  • מניחים חופן מהקראמבל בתחתית כל כלי הגשה, עליו כף מקרם הערמונים ומעל כף קציפת קוקוס וחוזר חלילה.
  • למעלה מניחים כמה ערמונים מסוכרים ומזלפים מעט סירופ.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10