אוכל
מאפה גבינת עיזים וערמונים
ארז קומרובסקי משתעשע עם בצק השמרים שכולנו מכירים מהעוגות המתוקות - ומכין עוגה מלוחה וחורפית במילוי גבינת עיזים וערמונים
עוגת גבינת עיזים וערמונים דניאל לילה

עוגות שמרים מלוחות זה טעם של חורף, ומה יכול להיות יותר חורפי מערמונים? חשוב להשתמש בגבינת עיזים לא חריפה, שלא תשתלט על טעמם המעודן של הערמונים.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים וחצי | תבנית בקוטר 22 ס"מ | רמת קושי: בינוני

מצרכים:


‏1/2 כמות בצק בריוש (למתכון לחצו כאן)



למלית:
‏1/2 ק"ג ערמונים


‏400 גרם גבינת קממבר עיזים בשלה, גבינת סנט מור, גבינת שחר (של יעקובס) או ריקוטה עיזים


‏1 פלפל צ'ילי ירוק ללא גרעינים קצוץ


‏3-2 כפות דבש


מלח ים אטלנטי



להברשה:
חלמון טרוף עם כף חלב



לקישוט:
ענפי לבנדר או רוזמרין


מכינים את הערמונים:

  • חורצים ערמונים בחלקם התחתון ושמים בסיר. מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהערמונים רכים.
  • מצננים, מסננים וקולפים.

 

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים:

  • חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ וקוטר 22 ס"מ.
  • מברישים את אחד העיגולים בחלמון (משאירים שוליים של ½1 ס"מ).
  • מפזרים גבינה ומעליה את הערמונים ופלפל צ'ילי.
  • מזלפים דבש ומפזרים מלח.
  • מניחים מעל את עיגול הבצק השני בצורה חופפת וסוגרים בצביטות את שולי הבצק התחתון והעליון.
  • משחילים ענפי לבנדר בשולי העוגה ומברישים את חלקה העליון בחלמון.
  • מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה בצורה יפה ואפויה גם בחלקה הפנימי.
  • הכי טעים עם גראפה.

איך יודעים שזה מוכן?
זה שהעוגה שחומה ויפה מבחוץ לא אומר שהיא נאפתה לגמרי גם בפנים. כל מיני שיטות של נעיצת סכינים וקיסמים לא ממש יעזרו במקרה של עוגות שמרים, בעיקר ממולאות. אם אפשר הרימו את העוגה, הציצו בתחתית וודאו שגם היא הזהיבה. בכל מקרה החדשות הטובות הן, שבזכות תועפות החמאה או השמן העוגות האלה פחות נוטות להתייבש, ולכן אם יש ספק אפשר להשאיר אותן עוד כמה דקות בתנור.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10