אוכל
קינוח כשר לפסח: מקרונים מפוארים במילוי שוקולד ורום
כמה בוטנים וקוקוס אפשר לאכול? אם תשקיעו ותכינו את המקרונים הצבעוניים והטעימים האלה, אף אורח לא יישאר אדיש, וחכו שתקראו על המילוי היצירתי
מקרונים במילוי שוקולד יח"צ רולדין

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: לילה שלם + 3 שעות | רמת קושי: בינוני

מצרכים למקרונים:

290 גרם אבקת סוכר


150 גרם שקדים טחונים


5 חלבונים


55 גרם סוכר


2 כפית אבקת קקאו


 

לגנאש שוקולד:

 

200 גרם שוקולד חלב


65 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)


200 מ"ל שמנת מתוקה


1 כפית ליקר רום



>> לא תאמינו, אבל הקינוחים האלה כשרים לפסח

אופן הכנת המקרונים:

  • מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף יציב.
  • מנפים לקערה את אבקת הסוכר, קקאו, ואבקת השקדים ומקפלים לתוך הקצף.
  • מזלפים עיגולים בקוטר 3 סמ' על גבי נייר האפייה, מקפידים לשמור רווח של 3 ס"מ בין העיגולים.
  • דופקים את התבנית מעט על השיש לצורך השטחת העיגול עד לקבלת צורת מטבע, אך לא שטוחה מידי.
  • משאירים בטמפרטורת החדר כ- 20 דקות ליצירת קליפה על המקרון
  • אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-155 מעלות, עד להתייבשות המקרון.
  • מצננים ומשחררים מנייר האפייה.
>> כל הדברים הטעימים שאפשר להכין ממצות

 

מילוי גנאש שוקולד מריר:

  • ממיסים מעל בן מארי* את השמנת המתוקה עם שוקולד מריר ושוקולד חלב עד לקבלת מרקם הומוגני, ומכבים את האש.
  • מצננים מעט ומוסיפים תוך כדי ערבוב את ליקר הרום ותמצית הרום, מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך שעתיים, לקבלת מרקם אלסטי.

 

הכנת המקרון:

  • מעבירים לשקית זילוף.
  • משפשפים קלות את שקית הזילוף עם הידיים, על מנת להקל על הזילוף.
  • מזלפים על מחצית מבסיסי המקרון ומכסים במקרון נוסף.
  • לוחצים קלות כך שהמילוי יבצבץ מהשוליים.
  • מעבירים למקפיא למשך לילה שלם.
  • מוציאים לטמפרטורת החדר כשעתיים לפני הגשה.

 

* בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.

המתכון באדיבות קונדיטורית רולדין


מחפשים מתכוני פסח נוספים? נסו את אלה:

עוגיות מרנג ופקאנים

עוגת פררו רושה

פבלובת שוקולד עם קצפת ותותים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10