אוכל
אקלר שוקולד כשר לפסח
הקונדיטור אורן גירון משתמש בקמח נטול גלוטן להכנת קינוח מצויין לחג הפסח: אקלר צרפתי במילוי שוקולד וקישוט מיוחד
אקלר שוקולד כשר לפסח אפיק גבאי

שלום לכולם ומועדים לשמחה,

 

פסח בעיצומו ואני מקווה כי את מנצלים היטב את ימי החג וחול המועד לבילוי עם משפחותיכם ואהוביכם. פסח ידוע כחג האולטימטיבי לכל חולי הצליאק ונמנעי הגלוטן. ברוב מתכוני העוגות והקינוחים עושים שימוש בקמח מצה - שאינו נטול גלוטן.


מתכוני פחזניות ואקליירים לא חסרים - אך כאמור, רובם עושים שימוש בקמח מצה. המתכון שפיתחתי להלן, מותאם לפסח ונמנעים מגלוטן משום שהוא מבוסס על קמח נטול גלוטן. לא משפחת הקמחים היקרים שפקדה את ארצנו אלא הקמח הרגיל, זול והזמין בכל מרכול של "קונדיטור" (כ-6 ₪ לק"ג).


זהו קמח הבוסס בעיקרו על עמילן תירס, סוכר וחומרי קשירה ממשפחת מייצבי הגומי (גומי קסנטן וגואר גם - אם תרצו לדעת). מאחר שהבצק אינו מבוסס על קמח רגיל, נדרשת כמות נוזלים גבוהה יותר מהרגיל. לתוספת טעם וצבע בחרתי להוסיף אל הבצק גם מעט אבקת קקאו - שמעניקה צבע וטעמי שוקולדיים מעולים.


מרקם הבצק, לאחר בישול הרביכה והוספת הביצים אליו אמור להתקבל רך, מעט נוזלי ואלסטי מאוד. אל תתפתו לייבשו על ידי הוספת עוד קמח.


זלפו את הבצק על משטח אפייה ותנו לו להיאפות בשיטה הטובה ביותר עבור פחזניות: חום נמוך לזמן ממושך.
כך נבטיח תפיחה אחידה ומבוקרת של הבצק וייצור בועת אוויר בתוכו מחד, וייבוש הבצק וייצובו למניעת קריסה מגיסא.
את מילויי האקלייר ניתן לבסס על כל סוג של קרם או מוס - כאן בחרתי להכין שני גנאשים מוקצפים: האחד מריר והשני לבן-תפוז. תוכלו לשחק בטעמים ותיבולים.


את קישוט האקלר הכנתי על ישי שימוש בשוקולד מטומפרר, אותו מרחתי דרך שבלונה ייעודית לאקלייר על גבי שקף טרנספר דקורטיבי (אותם ניתן לרכוש בחנות בית הספר).

 

אני מאחל לכם חג שמח ואביב נעים וטעים.

 

אורן גירון

 

למתכונים, חדשות ועידכונים טעימים >> כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו!


בטור הקודם של אורן גירון >> עוגת פופקורן ואגוזים כשרה לפסח

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבצק האקלר:


150 גרם חלב


150 גרם מים


5 גרם מלח


5 גרם סוכר


115 גרם חמאה


115 גרם קמח נטול גלוטן


30 גרם אבקת קקאו כהה


160 גרם ביצים



למילוי קרם השוקולד:
120 גרם שוקולד מריר


250 גרם שמנת מתוקה


 

לקרם שוקולד-תפוז:
150 גרם שוקולד לבן


150 גרם שמנת מתוקה


קליפה מגוררת מתפוז


 

לקישוט:
לוחות שוקולד לבן מטומפרר


אופן הכנת האקלר:

  • מרתיחים חלב, חמאה, סוכר ומלח.
  • מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים במהירות עד אשר כל הקמח נספג והתערובת מתייבשת.
  • מעבירים למיקסר עם הגיטרה ומערבלים לקירור.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה. אם הבצק יציב מידי, מוסיפים מעט חלב.
  • כעת הבצק מוכן לשימוש: מעבירים לשק זילוף מצויד בצנתר משונן רחב (15 מ"מ) ומזלפים על תבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון או נייר אפייה אצבעות באורך של 10 ס"מ.
  • מחממים תנור לחום של 150 מעלות ואופים שעה ומקפידים לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה. מצננים.

 

לקרם שוקולד למילוי:

 

  • מרתיחים שמנת מתוקה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד מריר.
  • מערבבים היטב ומצננים ל-4 שעות.
  • מכינים כך גם את קרם השוקולד הלבן, את קליפת התפוז ומוסיפים לשמנת.
  • מקציפים בזהירות את הקרמים למרקם יציב ומעבירים לשק זילוף.

 

ממלאים את האקלר:

 

  • חותכים את חלק האקלר העליון (אם נותרו מעט פיסות בצק, מרוקנים אותם).
  • מזלפים פנימה את קרם השוקולד המריר ומעל שכבת קרם שוקולד לבן.
  • מניחים את לוח השוקולד המטומפרר ומצננים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה


מחפשים עוד מתכוני פסח מתוקים של אורן גירון? נסו את אלה:

טארט שוקולד חלבה

עוגת שוקולד נוגט

מוס ריבת חלב

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10