אוכל
10 מתכונים קלים להכנת תפוחי אדמה
כל מה שצריך כדי להוציא מהם את המקסימום זה שומן ותיבול טוב. פעם חלב קוקוס וקארי, פעם חמאה ושום, פעם שומן אווז ופלפל שחור ושמן זית הוא לנצח. תביאו אתכם למדורה תפוחי-אדמה דה-לוקס:
עוגת תפוחי אדמה. יוצאת מושלמת בשימוש מנדולינת בישול דניה ויינר, סגנון: דלית רוסו

עוגת תפוחי אדמה

ל-8-10 מנות: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה. מערבבים בקערית ½ כוס מיונז עם ½ כוס מים, כפית אבקת שום, עלים מ-5 גבעולי אורגנו או תימין, מלח ופלפל שחור גרוס. פורסים 8 תפוחי אדמה בינוניים לפרוסות דקות (רצוי במנדולינה) ומסדרים בשכבות בתוך התבנית, כשבין שכבה לשכבה מורחים כף-שתיים מתערובת המיונז. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות להזהבה. מגישים מייד.

גראטן תפוח אדמה אישי

ל-12-10 מנות: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. פורסים 10 תפוחי אדמה בינוניים לפרוסות דקיקות ככל האפשר בלי לחתוך אותן עד הסוף, כך שצורתו של תפוח האדמה נותרת שלמה. מסדרים את תפוחי האדמה בצפיפות בתבנית. מחממים ½1 כוסות שמנת מתוקה עם 4 שיני שום כתושות, עלים מפוררים מכמה גבעולי תימין, מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט. מוודאים שהשמנת מתובלת היטב ויוצקים אותה על תפוחי האדמה בצורה שווה. נעזרים במברשת כדי להחדיר את השמנת בין הפרוסות. מזלפים על תפוחי האדמה מעט שמן כדי לוודא שלא ייחרכו במהלך האפייה. אופים 15 דקות, מורידים את הטמפ' ל-180 ואופים עוד 20 דקות או עד שהכל רך וזהוב. במידת הצורך מעלים שוב טמפ' להשחמה.

תפוחי אדמה אפויים בתבלינים צהובים וקוקוס

ל-8 מנות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מבשלים ‏1 ק"ג תפוחי אדמה זעירים בסיר עם מים או במיקרוגל עד לריכוך מלא. קולים כפית זרעי כמון וכפית זרעי כוסברה במחבת יבשה וחמה 4-3 דקות עד שהם מתחילים להתפצפץ. מצננים וכותשים בעלי ומכתש. חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, זרעי כמון וכוסברה וכף כורכום. מזלפים 3 כפות שמן זית ו-3 כפות מיץ לימון, מוסיפים 3 שיני שום קצוצות ו-1/4 כוס קוקוס טחון ומערבבים לפיזור התבלינים. מסדרים בתבנית בשכבה אחת ואופים 30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.

 

קוגל תפוחי-אדמה

ל-8 מנות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מרסקים על פומפייה 5 תפוחי אדמה גדולים ובצל. סוחטים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים ¼ כוס קמח תפוחי אדמה, 4 ביצים, שפע מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים. מחממים בתנור תבנית בקוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות אינגליש קייק) עם 4-3 כפות שמן. כשהשמן חם יוצקים את תערובת תפוחי האדמה לתבנית ומזלפים עוד כף שמן. אופים 60-45 דקות, תלוי בגודל התבנית, עד שהקוגל זהוב וקיסם ננעץ בו בקלות ויוצא יבש.

תפוחי אדמה מעוכים עם רוזמרין ולימון

ל-8 מנות: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מבשלים ‏1 ק"ג תפוחי אדמה זעירים בסיר עם מים או במיקרוגל עד שהם רכים למחצה. מניחים בתבנית, מועכים קלות עם מזלג ומתבלים ב-1/4 כוס שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, פרוסות לימון ועלי רוזמרין. מערבבים ומסדרים בתבנית בשכבה אחת. אופים 40-30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים.

תפוחי אדמה צלויים דניה ויינר, סגנון: דלית רוסו

ל-10-12 מנות: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה ‏8 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים, 3 שיני שום קלופות וחצויות, 5 כפות שומן אווז מומס, מלח ופלפל לבן טחון. מעבירים לתבנית ואופים 40 דקות או עד להשחמה.

תפוחי אדמה זעירים מוקפצים בחמאת שום-שמיר

ל-8 מנות: מבשלים ‏1 ק"ג תפוחי אדמה זעירים בסיר עם מים או במיקרוגל עד לריכוך מלא. חוצים אותם ובעודם חמים מקפיצים אותם כמה דקות בווק או בסיר רחב עם 50 גרם חמאה, 3 שיני שום כתושות, צרור שמיר קצוץ ומעט שמן (כדי שהחמאה לא תיחרך) עד שהם נעטפים לגמרי בחמאה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

גראטן תפוחי אדמה בקארי

ל-10-12 מנות: מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס. מחממים ווק עם כף מהשומן של קרם קוקוס (לא מנערים את הפחית לפני הפתיחה ומקפים את שכבת השומן העליונה). מוסיפים כף ממחית קארי (ירוקה, אדומה או צהובה) ומערבבים 2 דקות לפתיחת טעמים. מוסיפים פחית וחצי קרם קוקוס (סה"כ 600 מ"ל), מערבבים ומתבלים במלח. טועמים ומתקנים תיבול. פורסים דק 10-8 תפוחי אדמה גדולים (אפשר בעזרת מנדולינה) ומערבבים אותם בתבנית עם הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה. מסירים את הכיסוי, מוודאים שתפוחי האדמה רכים ואם רוצים אופים עוד 10 דקות ללא כיסוי להשחמה.

תפוגולאש

ל-8-10 מנות: מבשלים ‏6 תפוחי אדמה בסיר עם מים עד לריכוך, קולפים וחותכים לקוביות גדולות. בינתיים מחממים סיר רחב עם 4 כפות שמן ומטגנים 4 בצלים קצוצים 15 דקות על להבה בינונית עד הזהבה קלה. מוסיפים קוביות מ-2 גמבות, כמה פרוסות פלפל צ'ילי אדום ו-2 שיני שום קצוצות ומטגנים יחד עד שעולה ניחוח. מוסיפים את תפוחי האדמה וכף פפריקה, מערבבים ואם נראה שהתבשיל מעט יבש מוסיפים ¼ כוס מים. מערבבים, מכסים ומניחים לתפוחי האדמה כמה דקות לספוג טעם וצבע. משגיחים שלא ייחרכו.

תפוחי האדמה שמתחת לצלי

מתכננים לצלות עוף, בקר או כבש? הניחו תחתיו תפוחי אדמה פרוסים או חצויים ותנו להם ליהנות מהשומן הטבעי שלו. חשוב להמליח ולפלפל מעט, את שאר העבודה יעשה השומן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10