אוכל
תענוג • עוגת ריקוטה וצימוקים ללא בצק
בני סיידא מכין עוגה בלי בצק אבל עם המון ערכים תזונתיים: עשירה בחלבון ובסידן בזכות גבינת הריקוטה והביצים ומתאימה לכל המשפחה ובמיוחד לילדים ולמתבגרים
עשירה מאוד בחלבון ובסידן. עוגת ריקוטה וצימוקים ללא בצק דניאל לילה סגנון: עמית פרבר

במקום עוגת הגבינה המכילה ריקוטה וצימוקים עם חמאה ושמנת מתוקה, הכנתי כאן עוגה על טוהרת הריקוטה (ולכן יש צורך בכמות גדולה של גבינה) העוגה עשירה מאוד בחלבון ובסידן בזכות גבינת הריקוטה והביצים ומתאימה לכל המשפחה ובמיוחד לילדים ולמתבגרים.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעתיים תבנית בקוטר 26 ס"מ | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

7 ביצים בגודל L, מופרדות


½1 כוסות (300 גרם) סוכר חום בהיר דמררה


1.250 ק"ג (5 אריזות) גבינת ריקוטה טבעית (ללא מלח)


¾ כוס (כ-45 גרם) קורנפלור


¼ כוס חלב


1 כף תמצית וניל איכותית


קליפה מגוררת מ-2 לימונים


150 גרם צימוקים בהירים



להגשה:
3 כפות אבקת סוכר


אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החלבונים, ומקציפים תוך הוספה הדרגתית של כוס אחת מהסוכר החום לקבלת קצף יציב. מעבירים לקערה אחרת.
  • מוסיפים לקערת המערבל (אין צורך לנקות אותה) את הגבינה, החלמונים, הסוכר הנותר, הקורנפלור, החלב, תמצית הווניל וגרידת הלימון ומערבלים דקה.
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה לקבלת בלילה אחידה.
  • מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את הצימוקים ומטמינים אותם בעזרת כף בתוך הבלילה.
  • אופים 15 דקות, מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד שעה ורבע.
  • מכבים, מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, ומחזירים את העוגה לתנור הכבוי לחצי שעה.
  • מכסים ושומרים במקרר עד להגשה. לפני ההגשה מפזרים מעל את אבקת הסוכר.

 

המתכון מתוך הספר "טעים ובריא" של בני סיידא

 

מחפשים מתכונים נוספים מהספר? נסו את אלה:
מאפי תפוחי-אדמה ועשבי תיבול
תבשיל פתיתים, ירקות ופרגיות

קדירת עוף במטבוחה חצילים וזיתים

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10