אוכל
6 מנות טאפאס שאתם חייבים להכיר
איך מכינים ארוחה מרשימה, קלילה שמתאימה בדיוק למזג האוויר הנוכחי? שף ירון שנבל עם 6 מנות טאפאס כייפיות: בטטה עם פטה ודבש, קישואים עם נענע, סלק בלאבנה וזעתר, צזיקי, לאבנה עם לימון כבוש וחציל קלוי עם יוגורט
ארוחת טאפאסים אפיק גבאי

עם בטא הקיץ, הלחות, החום ומזג הים תיכון שף ירון שנבל מ"קופינאס" מציג את הארוחה האלטרנטיבית. מבחר מזטים בלקניים (יוון טורקיה ואפילו בולגרייה) מתקבצים בשולחן אחד לראשונות קלילות וכיפיות עם חומרי גלם שניתן למצוא בקלות רבה. אפשר להכין את כל המתכונים אפשר רק חלק, אפשר להכפיל כמויות ולעשות כמנה ראשונה בקיצור השמיים הם הגבול-כל המנות מתאימות לארבעה סועדים.


במושב צור משה שבאזור השרון, נפתח לאחרונה קופינאס, בית אוכל ים-תיכוני בלקני, הממוקם במבנה לשימור ששימש בשנות החמישים המוקדמות כמאפייה לחברי המושב. מדובר במיזם יוצא דופן הרוקם את הסיפור ההיסטורי לקולינריה המקומית ומשלב לא רק מטבח מושקע אלא מחבר תיעוד, מורשת והיסטוריה באופן לא שיגרתי ואלגנטי. על התפריט אמון השף ירון שנבל, שבנה חלק נכבד מהמנות על בסיס מתכונים של חברי המושב, יוצאי קהילות הבלקן, אותם השלים ועדכן בעזרת חומרי גלם מקומיים.

פלחי בטטה עם קרם פטה דבש ושומשום

פלחי בטטה עם קרם פטה דבש ושומשום אפיק גבאי

מצרכים:

 

3 בטטות


100 גרם גבינת פטה


50 מ"ל שמנת מתוקה


1 כף לאבנה


שמן צמחי לטיגון


דבש


שומשום


אופן הכנה:

 

  • קולפים את הבטטות, פורסים וחותכים למקלות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.
  • מטגנים בשמן צמחי למשך 3-4 דקות, ומניחים על נייר סופג להתקרר.
  • מערבבים את כל הגבינות יחד: מועכים את הפטה, מוסיפים את השמנת המתוקה והלאבנה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • יוצקים לקערה את קרם הפטה ומניחים מעליו את "צ'יפס" הבטטה.
  • מזגגים בדבש ומפזרים שומשום.

 

קישואים עם נענע

קישואים עם נענע אפיק גבאי

מצרכים:

 

4 קישואים מוצקים


1/2 כף טימין טרי


50 גרם גבינת פטה  (אפשר טיפה יותר, לפי הטעם)


1/2 כוס עלי נענע קצוצים


שמן זית מעולה


מלח, פלפל


אופן הכנה:

 

  • מחממים מראש תנור ל- 220 מעלות.
  • חותכים את הקישואים לחצי ואז לפרוסות (אפשר אלכסוניות).
  • מתבלים את הקישואים במלח, פלפל, שמן זית וטימין קצוץ.
  • מסדרים את הקישואים אחד ליד השני על תבנית אפייה (לא בערימה).
  • אופים את הקישואים 10-12 דקות או עד הזהבה.
  • מקררים את הקישואים מתקנים תיבול עם מעט שמן זית ומלח.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים קוביות פטה את הנענע הקצוצה.

 

סלק בלאבנה וזעתר

סלק בלאבנה וזעתר אפיק גבאי

מצרכים:

 

3 סלקים


4 כפות לאבנה


1 כפית חומץ בלסמי


סוכר


מלח, פלפל


שמן זית


2 גבעולי עלי זעתר


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • שוטפים את הסלקים היטב מנקים את הקצוות ומניחים בנייר כסף, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל ומכניסים לתנור למשך 50 דקות.
  • מוצאים מקררים ומקלפים את הסלקים בעזרת סכין קטנה, חוצים וחותכים לפרוסות.
  • מתבלים את הסלקים בלאבנה, חומץ, סוכר, מלח ופלפל ומוסיפים שמן זית.
  • מניחים על צלחת הגשה ומפזרים את עלי הזעתר מלמעלה.

 

צזיקי

צזיקי אפיק גבאי

מצרכים:

 

250 גרם מלפפונים


500 גרם יוגורט עיזים


2 שיני שום, כתושות


2 כפיות שמן זית


מיץ מחצי לימון


מלח, פלפל


אופן הכנה:

 

  • מגרדים את המלפפונים בעזרת פומפייה.
  • מסננים למשך חצי שעה (כדי להגיר נוזלים מיותרים).
  • מערבבים את היוגורט עם השום, שמן הזית, לימון מלח ופלפל.
  • מוסיפים את המלפפונים ומערבבים עד איחוד.
  • מתקנים תיבול ומגישים.

 

לאבנה עם לימון כבוש וזעתר

לאבנה עם לימון כבוש וזעתר אפיק גבאי

מצרכים:

 

200 גרם לאבנה


4 גבעולי עלי זעתר טריים


 

ללימון הכבוש (אפשר גם לקנות):
4 לימונים טריים, חתוכים לחצי ופרוסים


סוכר


צ'ילי שלם


עלי דפנה


1/2 ראש שום


150 מ"ל מים


אופן הכנה:

 

  • מכינים כלי זכוכית מעוכר.
  • מניחים בתוכו את הלימונים הפרוסים ולתוכו שופכים מים רותחים וסוכר.
  • מקררים את המים ומוסיפים את הצ'ילי, עלי הדפנה ושיני שום שלמות.
  • מניחים בקירור למשך שבוע ימים.
  • מערבבים לאבנה עם פרוסות של לימון כבוש (על פי הטעם, יש לקחת בחשבון שהטעם עז, לא יותר מכמה פרוסות).
  • קוצצים פנימה על זעתר טריים, מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.

 

חציל קלוי ויוגורט

חציל קלוי ויוגורט אפיק גבאי

מצרכים:

 

2 חצילים


טימין


3-4 כפות גדושות יוגורט עיזים


1/2 כפית תרכיז רימונים


1 כפית מיץ לימון


שמן זית


מלח, פלפל


אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  • חותכים את החצילים לפרוסות של סנטימטר.
  • מתבלים את הפרוסות בשמן זית, מלח, פלפל ומפזרים מעל טימין.
  • מכניסים לתנור למשך 12-15 דקות או עד שהחצילים מקבלים גוון שחום.
  • מוציאים מהתנור ומניחים את החציל להתקרר בצד.
  • בצלחת מפזרים את החצילים ומקשטים ביוגורט, מזלפים מעל תרכיז רימונים, שמן זית ומעט מיץ לימון.

 

כל המתכונים באדיבות שף ירון שנבל ממסעדת "קופינאס"


קופינאס

השיבולים 3, צור משה

09-772-2672

ראשון-שישי 9:00-23:00

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10