אוכל
פוקאצ'ה אמיתית ללא טיפת גלוטן
פוקאצ'ה בלי גלוטן? זה אפשרי? אם תשאלו את עינת מזור, שפית לבישול בריא, לא רק שזה אפשרי - מדובר על מתכון קל ובריא. להדפיס ולשמור
פוקאצ'ה איטלקית אפיק גבאי

עינת מזור היא שפית לתזונה בריאה, ובסדרת המתכונים בשיתוף "אוכל ורק אוכל" היא חולקת איתנו מתכונים נפלאים למאכלים טעימים ללא גלוטן. את מקומו של הקמח הלבן תופסת תערובת קמחים ללא גלוטן המורכבת מקמחים שונים: טפיוקה, אורז, שקדים ויחד איתם גם קסנטאן. כל מתכון מתחיל בהכנת תערובת הקמחים השווה ל-4 ו- ¾ כוסות.


אין צורך להשתמש בכל תערובת הקמח שהתקבלה, אלא רק בכמות המצויינת במתכון עצמו.

אם נשאר לכם עודף קמח, השתמשו בו למתכון נוסף של עינת, למשל:
קלצונה איטלקי במילוי ירקות וגבינת מוצרלה
פיצה מרגריטה
סמבוסק עם תרד ובזיליקום

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 2 פוקצ'ות בינוניות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לתערובת קמחים:

 

2 כוסות קמח טפיוקה


2 כוסות קמח אורז לבן


¾ כוס קמח סורגום או קמח שקדים


2 כפיות קסנטאן

 

לפוקאצ'ה:

¾ 2 כוסות מתערובת הקמחים


1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים


2 כפיות סוכר


כ ¼ 1 כוסות (300 מ"ל) מים חמימים


2 כפות שמן זית ועוד לזילוף מעל לבצק


½ כף מלח


מלח גס, לפיזור מעל


רוזמרין טרי


אופן הכנת הבצק:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את תערובת הקמחים, השמרים והסוכר.
  • מוזגים פנימה את המים, השמן ולשים כ- 3 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק.
  • מוסיפים את המלח ולשים כ-4 דקות נוספות - מקבלים בצק מעט דביק.
  • מניחים את הבצק בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק במעט תרסיס שמן, למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים, להכפלת נפח.

הכנת הפוקאצ'ה:
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • בעזרת ידיים משומנות, מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים לעובי של כחצי ס"מ, על גבי נייר האפייה.
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד למניעת התייבשות מתפיחים פעם נוספת לחצי שעה או עד להכפלת נפח.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • בעזרת האצבעות, יוצרים גומות בבצק ומזליפים שמן זית מעל.
  • אופים כ 15-20 דקות, עד להזהבה.
  • מוציאים מהתנור ומפזרים מלח גס ורוזמרין.

 

המתכון באדיבות עינת מזור, שפית לתזונה בריאה ומפתחת קמח "כרגיל" נטול גלוט

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10