אוכל
אצבעות פרמז'ן ללא קמח לבן
אצבעות ארוכות של בצק בציפוי פרמז'ן יכולות להיות מסמר הערב כשמארחים חברים. איך מכינים אותם בריאים ללא קמח לבן? עינת מזור, שפית לתזונה בריאה, מלמדת שלב אחר שלב
אצבעות פרמז'ן אפיק גבאי

עינת מזור היא שפית לתזונה בריאה, ובסדרת המתכונים בשיתוף "אוכל ורק אוכל" היא חולקת איתנו מתכונים נפלאים למאכלים טעימים ללא גלוטן. את מקומו של הקמח הלבן תופסת תערובת קמחים ללא גלוטן המורכבת מקמחים שונים: טפיוקה, אורז, שקדים ויחד איתם גם קסנטאן. כל מתכון מתחיל בהכנת תערובת הקמחים השווה ל-4 ו- ¾ כוסות.

 

אין צורך להשתמש בכל תערובת הקמח שהתקבלה, אלא רק בכמות המצויינת במתכון עצמו.
אם נשאר לכם עודף קמח, השתמשו בו למתכון נוסף של עינת, למשל:

בראוניז אספרסו
קלצונה איטלקי במילוי ירקות וגבינת מוצרלה

פוקאצ'ה אמיתית ללא טיפת גלוטן

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 וחצי שעות | 24 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לתערובת קמחים:

2 כוסות קמח טפיוקה


2 כוסות קמח אורז לבן


¾ כוס קמח סורגום או קמח שקדים


2 כפיות קסנטאן


 

למקלות:

¾ 2 מתערובת הקמחים


1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים


2 כפיות סוכר


1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים


2 כפות שמן זית ועוד לזילוף מעל לבצק


100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת ועוד לפיזור מעל


½ כף מלח


 

אופן הכנת הבצק:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את תערובת הקמחים יחד עם השמרים והסוכר.
  • מוזגים פנימה את המים והשמן ולשים כ-3 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק.
  • מוסיפים את הפרמז'ן והמלח ולשים כ-4 דקות נוספות. מקבלים בצק מעט דביק.
  • מניחים את הבצק בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק במעט תרסיס שמן, למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים, להכפלת נפח.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • בעזרת ידיים משומנות, מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים לעובי של כחצי ס"מ, על גבי נייר האפייה.
  • מכסים את הבצק בניילון נצמד למניעת התייבשות מתפיחים פעם נוספת לחצי שעה או עד להכפלת נפח.

 

אפייה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • בעזרת האצבעות, משטחים את הבצק בתבנית.
  • אופים כ- 15-20 דקות, עד שהבצק אפוי אך עדיין בעל צבע חיוור.
  • מוציאים מהתנור, מפזרים עוד גבינת פרמז'ן ובעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חותכים למקלות.
  • מכניסים שוב לתנור למשך כ 5-7 דקות לקבלת צבע זהוב.
  • מגישים חם.

המתכון באדיבות עינת מזור, שפית לתזונה בריאה ומפתחת קמח "כרגיל" נטול גלוטן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10