אוכל
הכי קייצי: בורי על תרד עם פריקי וצזיקי
כל חומרי הגלם הכי "אין" במתכון אחד משגע: פילה בורי טרי, עלי תרד ירקרקים, חיטה מעושנת וצזיקי קר ומתובל. איילת לטוביץ' עם המתכון הכי נכון למזג האוויר
פילה בורי על פריקה ותרד אפיק גבאי

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 4 שעות | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:


קילו או קילו מאתיים פילה בורי, נקי מאדרות


שמן זית


400 גרם עלי תרד, שטופים


 

לפריקי:
1 בצל גדול, קצוץ דק


4 כפות שמן זית


2 כוסות פריקי, שטוף היטב ומסונן


מלח, פלפל


מעט פלפל שאטה טחון (אופציונלי)


½ 3 כוסות מים


 

לסלסה:
3 עגבניות, קצוצות דק


קליפת לימון מגוררת מלימון אחד


2 כפות שמן זית


מלח גס


פלפל שחור טחון


 

לצזיקי:
4 גביעי יוגורט כבשים


2 מלפפונים


1 כפית מלח גס


2 כפות שמן זית


1 שן שום, כתושה


פלפל שחור


 

אופן הכנה הצזיקי:

 

  • מרפדים מסננת בחיתול בד ויוצקים פנימה את היוגורט.
  • מושכים את שולי החיתול מעל היוגורט ומניחים מעל צלחת ועליה משקולת (כמו קילו אורז).
  • שומרים במקרר למשך 3 שעות לפחות, עד שהיוגורט מאבד נוזלים ומסמיך.
  • חוצים את המלפפונים, בעזרת כפית נפטרים מהזרעונים שבמרכז ומגררים גס על פומפייה.
  • בוזקים בכפית מלח גס ומשאירים לעמוד חצי שעה.
  • סוחטים היטב את המלפפונים, כך שיהיו כמה שיותר יבשים מנוזלים, ומוסיפים ליוגורט יחד עם יתר מרכיבי הצזיקי.
  • מערבבים לתערובת אחידה.

 

הכנת הפריקי:

 

  • מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומייזעים עד שהוא הופך שקוף ורך.
  • מוסיפים את הפריקי והתבלינים ומערבבים עד שהוא עטוף בבצל ובשמן.
  • מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים, מכוסה, על אש קטנה, למשך 30 דקות.
  • מניחים לסיר לעמוד מכוסה לעשר דקות נוספות.

 

הכנת הסלסה והרכבת המנה:

 

  • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלסה.
  • מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה.
  • מתבלים היטב את פילה הבורי, משני הצדדים, ומטגנים - תחילה על הצד של העור.
  • כששולי הפילה מזהיבים הופכים את הדגים בעדינות וממשיכים לטגן כ-2 דקות, עד שהדג עשוי.
  • בסוף טיגון הדגים מוסיפים למחבת את עלי התרד ומערבבים רק עד שהם קמלים.

 

הגשה:

 

  • מחלקים את התרד לארבע צלחות.
  • מערבבים את הפריקי והסלסה ועורמים על התרד.
  • מניחים מעל את פילה הבורי ומושחים את יתרת המקום בצלחת בצזיקי מרענן.

 

המתכון באדיבות איילת לטוביץ', השפית של ביתא קפה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10