אוכל
סלמון בסגנון "קיסר" • המתכון הנכון לקיץ
מחפשים מנת דג קלה ומשביעה? זה בדיוק המתכון בשבילכם: שילוב מצוין בין פילה סלמון עסיסי לסלט קיסר שכולו מרכיבים איכותיים וטובים
פילה סלמון בסגנון "קיסר" אפיק גבאי

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 25 דקות | 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

800 גרם פילה סלמון טרי, נקי מעור ואדרות, חתוך לארבע מנות


מלח, פלפל שחור


מעט שמן זית


4 תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם וקלופים, מפוררים לפיסות גדולות


300 גרם שעועית ירוקה, חלוטה במי מלח


½ כוס עלי בזיליקום


½ כוס זיתים שחורים מגולענים


 

לרוטב הקיסר:
100 גרם גבינת פרמזן משובחת


1 ביצה, חלוטה במים רותחים למשך דקה


2-3 שיני שום


3 כפות חרדל דיז'ון


1/3 כוס מיץ לימון טרי


2/3 כוס שמן זית


מלח גס


פלפל שחור גרוס


3 פילה אנשובי (אופציונלי)


 

אופן הכנת הרוטב:

  • חותכים את הגבינה לפיסות קטנות ומרסקים לפירורים במעבד המזון.
  • מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב (את הביצה שוברים פנימה ומגרדים את החלק שנדבק לקליפה).
  • מעבדים לרוטב אחיד.

 

הכנת המנה:

  • מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
  • מושחים את הסלמון במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • צולים בתנור למשך 8-10 דקות, תלוי בעובי הנתח.
  • מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, השעועית הירוקה, הבזיליקום והזיתים, מעבירים לצלחת וזולפים מעל מעט מרוטב הקיסר.
  • שמים מעל את נתחי הדג וזולפים עוד קצת רוטב.
  • מגישים.
  • את הרוטב שנשאר יש לשמור בקירור, עד ארבעה ימים (ומומלץ לתבל בו חסה רעננה ולאכול ביום שלמחרת).

 

המתכון באדיבות איילת לטוביץ', השפית של ביתא קפה

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10