אוכל
לחם סודה אירי
 לחם סודה אירי   צילום : פני רבינוביץ' 
הבלוגרית פני רבינוביץ' עם טור חדש, והפעם: מתכון ללחם סודה מהיר הכנה, עם קרום פריך ומתפצח.

טור חדש, התחלה חדשה. נעים מאוד, אני פני, כשאני לא עסוקה בעבודה היומיומית שלי ובגידול ילדה סקרנית ושובבה בת שמונה ושלל פעילויות נוספות (כי שינה זה לחלשים ולהתנדב לוועד הורים כיתתי זה הדבר הכי "שפוי" שעשיתי לאחרונה), אני אופה. אני אופה ולרוב גם רצה לספר על כך בבלוג שלי "למה את לא מנצלת את הפוטנציאל שלך?" ומעכשיו, גם כאן.


בחרתי לפתוח במתכון ללחם סודה אירי עם מולסה שאימצתי מכאן והכנתי כבר במספר הזדמנויות והוא תמיד נגמר תוך דקות. הכנת לחם תמיד מזכירה לי את אמי.


"כשאנחנו היינו קטנים כל מה שאכלנו זה לחם עם מרגרינה, לפעמים גם מרגרינה לא הייתה, אז על מה אתם בדיוק מתלוננים?" זו התגובה הקבועה של אמי כל פעם שאחד מבני המשפחה המורחבת מתלונן על אוכל.


אז את הלחם הזה אני אוכלת ברצון גם בלי חמאה (כי מרגרינה, אתם יודעים...). הוא מהיר הכנה, מתקתק, המולסה מעניקה לו טעם נוסף ויש לו קרום פריך וחתיך והכי חשוב מלכלכים רק קערה אחת. בערך.

 

אם לא מוצאים מולסה (שאפשר למצוא בחנויות אפייה, חנויות בריאות ובסופרמרקטים גדולים), אפשר להחליף אותה בסילאן, אבל הטעם והמרקם לא יהיו ממש אותו הדבר. שווה לנסות לחפש!

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 2 כיכרות לחם | רמת קושי: קל

1/2 כוס שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 ו- 3/4 כוסות רוויון
1/4 כוס מולסה (אם אין ברירה, מחליפים בסילאן, שקצת ישנה את הטעם והמרקם)
2 כפות שמן
3 כוסות קמח
1/2 כוס קמח מלא
1 כף סוכר
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס צימוקים / חמוציות
קמח תירס לזרייה

 

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בכלי מניחים שיבולת שועל, רוייון, מולסה ושמן. מערבבים היטב ושומרים בצד עד לשימוש.
  • בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים פרט לצימוקים/חמוציות.
  • יוצרים גומה בחומרים היבשים ושופכים לתוכה את תערובת הנוזלים. מוסיפים את הצימוקים/חמוציות.
  • מערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
  • נותנים לבצק לנוח במשך 5 דקות בצד.
  • מקמחים משטח עבודה ואת הידיים היטב ומעבירים אליו את הבצק.
  • לשים את הבצק בעדינות, מוסיפים מעט קמח אם הבצק דביק מדי, רק עד שהוא חלק ואחיד.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומעצבים את שני החלקים לכיכרות לחם עגולים.
  • מעבירים את הכיכרות לתבנית מרופדת בנייר אפיה שזרינו עליו מראש מעט קמח תירס דק.
  • משאירים מרווח גדול בין כיכר לכיכר.
  • חורצים בעזרת סכין חדה שני קווים מקבילים על פני הבצק בעומק של כשני ס"מ.
  • אופים ב-200 מעלות למשך 20 דקות ואז מנמיכים את החום ל-190 מעלות ואופים 20 דקות
  • נוספות עד שהלחם שחום ובעל קרום פריך והתחתית משמיעה צליל חלול כשנוקשים עליה.
  • מצננים את הכיכרות לפני שפורסים אותן.

 

לחם סודה אירי פני רבינוביץ'

עוד מתכונים מעולים תוכלו למצוא בבלוג של פני, למה את לא מנצלת את הפוטנציאל שלך

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10