אוכל
פסטה פרסקו מסקרפונה
 פסטה פרסקו מסקרפונה   צילום : דוד חיון 
לכבוד יום הפסטה הבינלאומי, מיה סופינו ממסעדת פסטה מיאה עם מתכון טעים במיוחד של פסטה ברוטב עגבניות עשיר וקרם מסקרפונה

רוטב עגבניות קרמי ועשיר מעגבניות טריות שנאפו בתנור וקרם מגבינת מסקרפונה יוצרים את רוטב העגבניות המושלם לפסטה, שגם ילדים וגם גדולים יאהבו לאכול.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 3-4 מנות | רמת קושי: בינוני

לקרם המסקרפונה:

 

  • 250 גרם מסקרפונה (אריזה אחת)
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • כף גדושה פרמזן
  • 5 עלי בזיליקום

 

לפסטה:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 35 גרם חמאה
  • 1.5 בצל סגול פרוס לפרוסות
  • 7 שיני שום קצוצות
  • 1.3 ק"ג עגבניות תמר חתוכות לחצאים (או עגבניות שרי שלמות, אפשר גם לערבב)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 500 גרם פסטה קצרה

 

לקרם המסקרפונה:

 

 

  • טוחנים יחד בבלנדר או מעבד מזון את כל הרכיבים עד לקבלת קרם מסקרפונה אחיד.

 

 

לרוטב הפסטה:

 

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בתבנית גדולה מסדרים את העגבניות, זורים עליהן מעט שמן זית ומלח גס ואופים כשעה וחצי עד שהקליפה שחומה מאד.
  • בסיר כבד מחממים את השמן והחמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד לריכוכם.
  • מוסיפים את העגבניות האפויות, מערבבים, ומבשלים יחד עד להתרככות המוחלטת של העגבניות ולקבלת רוטב אחיד.
  • להוסיף את התיבול, לערבב היטב לטעום ולתקן תיבול.
  • מבשלים את הפסטה בסיר גדול על פי הוראות ההכנה שעל האריזה.
  • מערבבים את רוטב העגבניות עם הפסטה, מניחים בצלחות ומוסיפים כף קרם מסקרפונה מעל כל מנה

 

 

פסטה פרסקו מסקרפונה דוד חיון
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10