אוכל
מרק גולש
 מרק גולש של מסעדת פינגווין   צילום : אנטולי מיכאלו 
המתכון החורפי המושלם! גולש הונגרי של מסעדת פינגווין, מרק שהוא גם ארוחה מלאה.

בחורף, אין כמו מרק סמיך, עשיר ומנחם. הגולש ההונגרי הוא בדיוק כזה, והמתכון הקלאסי של המסעדה ההונגרית פינגווין יראה לכם כמה קל ולא מסובך להכין את המרק הנהדר הזה, שהוא לגמרי ארוחה בפני עצמו.

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 4 מנות | רמת קושי: קל

1/2 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות


2 עצמות מעושנות


3 בצלים גדולים


3 מקלות סלרי עם העלים קצוצים לקוביות דקות


2 עגבניות חלוטות מקולפות קצוצות


פלפל אדום פרוס לפסים דקים ארוכים


2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות


1 תפו"א גדול חתוך לקוביות קטנות


2 כפות פפריקה מתוקה


מלח ופלפל שחור לפי הטעם


1/4 כפית קימל (לא חובה)


מעט שמן לטיגון


2 ליטר מים רותחים

 

  • מחממים מעט שמן לטיגון בסיר עם תחתית עבה ומכניסים את הבשר לצריבה
  • מוציאים את קוביות הבשר לאחר שאטמנו אותם מכל צד ושמים בצד
  • מוסיפים עוד מעט שמן ומכניסים לאותו הסיר בצל לטיגון עד להזהבה, ומוסיפים את פרוסות הפלפל האדום, הגזר, תפו"א ומערבבים 2-3 דקות עם מכסה סגור
  • מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה
  • המעוניינים בטעמי חורף מיוחדים יכולים להוסיף כרבע כפית קימל עכשיו
  • מוסיפים את הסלרי, מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות החלוטות הקצוצות
  • מוסיפים את העצמות המעושנות והבשר לסיר, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים
  • מערבבים קלות וסוגרים מכסה לשעתיים וחצי
  • פותחים, בודקים תיבול (מלח / פלפל) ומתקנים לפי הטעם
  • מגישים
  • (אפשר להגיש עם שפצלה, אם רוצים)

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10