אוכל
מתכון לכרובית אסיאתית מוקפצת
 כרובית אסיאתית מוקפצת   צילום : אורן נדלר 
אורן נדלר עם גרסא ממכרת במיוחד לנשנוש או תוספת מכרובית, שאי אפשר להפסיק לאכול

בימים אלו (חורף), בכל פעם שאני עובר ליד דוכן ירקות, קורצות אלי כרוביות. הן בשיאן עכשיו, בהירות, מוצקות, חלקן נחבאות בתוך העלים וחלקן חשופות לגמרי, אז אני לוקח, ברור... מאד אוהבים אצלנו כרובית, בכל צורה אפשרית. אז אחרי שה-"קישואים אפויים בפנקו" היו הצלחה גדולה נאתגר אתכם עם כרובית בנוסח קצת פחות שגרתי, אבל קל מאד להכנה וטעים באופן יוצא דופן.


בד"כ כרובית לא משתתפת במוקפצים האסיאתיים כי זמן הריכוך שלה יחסית ארוך ובמוקפצים מחפשים ירקות שמוכנים מהר. במתכון הזה פותרים את הבעיה ע"י אפיית הכרובית מראש. אפשר אפילו לאפות את הכרובית יום, יומיים קודם ולשמור בקופסה במקרר ואז הכנת המנה היא באמת עניין של דקות ספורות. אני למשל אופה תבנית של כרובית בשבת (כשיש לי זמן) ואז סוגר את הפינה של "שני צמחוני" בקלות רבה. מקור המתכון הוא מכאן בשינויים והתאמות הנדרשים.

סוג מתכון: צמחוני/טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 55 דקות | רמת קושי: קל

1 כרובית גדולה


4 כפות שמן צמחי (קנולה, סויה, אבל לא שמן זית)


3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף


1 בצל בינוני (אדום או לבן כרצונכם)


5 שיני שום


4 בצל ירוק


1/3 כפית פתיתי צ'ילי יבש גרוס


1 כפית שמן שומשום (לא לוותר, זה מוסיף המון)


3 כפות יין לבן יבש


2 כפות רוטב סויה


¼ כפית סוכר (רצוי חום אבל גם רגיל יעבוד)


מלח/פלפל

 

  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • מפרידים את הכרובית לפרחים (בגודל ביס גדול).
  • מערבבים את הכרובית עם 2 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפיה.
  • אופים במשך 30 דקות עד שהכרובית משחימה ומתרככת קצת (אבל עדיין מוצקה ולא מתפוררת).
  • מוצאים ומניחים בצד. כאמור את השלב הזה אפשר להכין יום יומיים לפני בישול המנה ולשמור את הכרובית בקופסה במקרר.
  • קוצצים דק את הג'ינג'ר.
  • פורסים דק את שיני השום.
  • חוצים את הבצל וכל מחצית פורסים לרצועות צרות.
  • חותכים את הבצל הירוק לחתיכות באורן 2-3 ס"מ. (אפשר אחד מהבצלים הירוקים לקצוץ דק ולשמור לעיטור המנה בהגשה).
  • מערבבים בקערית קטנה את חומרי הרוטב: יין לבן, סויה, פתיתי צ'ילי, שמן שומשום וסוכר.
  • מחממים בווק או מחבת גדולה את 2 כפות השמן הנותרות.
  • מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים תוך ערבוב נמרץ חצי דקה (לא יותר שלא יישרף)
  • מוסיפים את הבצל והשום מטגנים תוך ערבוב 2 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך.
  • מוסיפים את הכרובית והרוטב מערבבים היטב במשך דקה.
  • מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים דקה נוספת.
  • מגישים לבד, או עם אורז לבן, מעטרים בבצל ירוק קצוץ דק (אם רוצים).

 

כרובית אסיאתית מוקפצת אורן נדלר

בשבוע שעבר אורן הכין מרק עגבניות.

 

רוצים עוד מתכונים בקלי קלות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10