אוכל
מתכון לקדירת שעועית וירקות שורש חורפית
 קדירת שעועית וירקות שורש חורפית'   צילום : רונן מגנן, סטיילינג: עמית פרבר 
ארוחה מושלמת בתוך סיר אחד, כל כך פשוטה להכנה, משביעה, בריאה ומלאה בטעם, עם ירקות שורש שמעניקים טעם עמוק ועשיר לתבשיל

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: שעה ורבע | זמן כולל: שעה ורבע | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

1 כוס שעועית אדומה מבושלת מוקפאת סנפרוסט


3 כפות שמן זית


4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות גסות


1 גבעול כרישה, חתוך לפרוסות גסות


6 בצלי שאלוט- , חתוכים לשש


2 קולורבי, קלופים וחתוכים


2- 3 צנוניות גדולות, קלופות וחצויות


2/3 1 כוסות מים

 

לתיבול:
2 שיני שום, כתושות


1/2 פלפל צ'ילי, פרוס


מיץ מלימון טרי


3 כפות דבש


1/2 כפית כורכום


1 כף רסק עגבניות


1/3 כוס יין לבן


מלח ,פלפל שחור

 

 

  • מחממים שמן בסיר גדול וכבד ומכניסים את הגזר והכרישה, מערבבים, מוסיפים את הבצל, הקולורבי, והצנוניות.
  • מערבבים יחד את כל מרכיבי התיבול יוצקים לסיר ומוסיפים את 2/3 כוס המים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים לסיר את השעועית ומבשלים בסיר מכוסה 10 דקות, יוצקים פנימה את כוס המים שנותרה ומבשלים שעה נוספת על להבה נמוכה.

 

מומלץ להגיש עם יוגורט.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10