אוכל
ד"ש מאיטליה: פיצה תפוחי אדמה ורוזמרין
 פיצה תפוחי אדמה ורוזמרין   צילום : שני צדיקריו 
נכון שאין בה מוצרלה ורוטב עגבניות, אבל הגרסה הנהדרת (והטבעונית!) של שי לי ליפא לפיצה, תגרור כירסום משפחתי יסודי, שלא ישאיר אפילו פירור אחד סביב השולחן

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | 2 פיצות בינונית | רמת קושי: בינוני

לבצק:
1 כף (10 גרם) שמרים טריים


1 כף סוכר


3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמימים


2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל


2 כפות שמן זית


1 כפית שטוחה מלח


לטופינג:
14-12 תפוחי אדמה קטנים שוטפים ומיובשים היטב


1/4 כוס שמן זית


2 כפות עלי רוזמרין קצוצים גס


מלח גס ופלפל שחור גרוס

 

לשימון:
תרסיס שמן

מכינים את הבצק ומתפיחים:
  • ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים החמימים.
  • משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  • מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בינתיים מכינים את תפוחי האדמה:
  • פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה לעיגולים דקיקים ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים שמן זית ורוזמרין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מרכיבים את הפיצה ואופים:
  • מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים את הבצק בתבניות. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על הבצק.
  • אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10