אוכל
קציצות עדשים כתומות וסלק • מתכון מתוך סופר שי-לי
 קציצות עדשים כתומות וסלק   צילום : שני צדיקריו 
שי-לי ליפא עם מתכון לקציצות בריאות, טעימות ואפילו טבעוניות, שמכינים בקלות

סוג מתכון: פרווה, טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | כ-18 קציצות | רמת קושי: קל

2 1 כוסות עדשים כתומות יבשות, שהושרו 12 שעות בקערה עם הרבה מים


1 סלק בינוני קלוף וחתוך לקוביות


1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות


6-5 שיני שום קצוצות גס


1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה גס


4 כפות פירורי לחם


3 כפות שמן זית


1 כפית שטוחה כמון


מלח ופלפל שחור גרוס


לטיגון:
שמן זית

 

להגשה:
טחינה גולמית


רבעי לימון

  • מסננים היטב את העדשים (במידה ויישארו נוזלים בעדשים הקציצות לא יהיו יציבות ויתפרקו). מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומרסקים היטב, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (אם התערובת מתפוררת סימן שלא טחנתם מספיק).
  • מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  • יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על אש בינונית.
  • בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ.
  • מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • מגישים חם עם טחינה ורבעי לימון.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10