אוכל
קלאסיקה ישראלית: פתיתים עם עגבניות, פלפלים ובצל • מתכון מתוך סופר שי-לי
 פתיתים עם עגבניות, פלפלים ובצל   צילום : שני צדיקריו 
יש מתכונים שתמיד טעימים, ושכולם אוהבים. פתיתים ברוטב קליל וכיפי עם עגבניות ופלפלים הם התוספת המנצחת בכל ארוחה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

2 כפות שמן זית


1 בצל קטן קצוץ דק


2 שיני שום קצוצות דק


1/2 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ


1-1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק


1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ


2 כוסות פתיתים עגולים


מלח ופלפל שחור גרוס


1 כוס מיץ עגבניות


1 כוס מים מינרליים או מסוננים רותחים

  • מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, פלפל אדום ופלפל חריף ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.
  • מוסיפים עגבנייה ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים פתיתים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים מיץ עגבניות ומים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 8-7 דקות עד שהפתיתים מוכנים.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10