אוכל
שפצלה (נוקדלי – nokedli) • מתכון מתוך סופר שי-לי
 שפצלה (נוקדלי – nokedli)   צילום : שני צדיקריו 
הבצקניות הממכרות האלה ישמחו לשכשך בכל רוטב שרק תכינו, והן התוספת המושלמת לכל מי שרוצה קצת לגוון

תקראו להן בצקניות, שפצלה או נוקדלי, אבל רק תכינו אותן, ההתמכרות מובטחת! הבצקניות שיישתדכו הכי טוב עם עוף פפריקש, או כל רוטב אחר שתעלו על הדעת.

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל


1 כפית שטוחה מלח


מעט אגוז מוסקט טחון טרי


2 ביצים גדולות (L)


2/3 כוס (160 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים


1 כף שמן זית

  • מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מערבבים קמח, מלח ואגוז מוסקט בקערה.
  • מוסיפים ביצים ומים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה צמיגית ודביקה.
  • מעבירים למכשיר היוצר נטיפי בצק ומכניסים לבישול במים.
  • מבשלים 3-2 דקות עד שהשפצלה צפים. מסננים היטב
  • מוסיפים כף שמן ומערבבים כדי למנוע הידבקות.

רוצים לצפות בשי-לי מכינה את המתכון? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10