אוכל
מתכון לאורז מקסיקני
 אורז מקסיקני   צילום : אורן נדלר 
נמאס לכם מתוספת של אורז רגיל? האורז המקסיקני הוא גיוון טעים וקל להכנה, שיקפיץ לכם כל ארוחה

פעם בכמה שנים יש כתבה באתרי האוכל תחת הכותרת "הטרנד המקסיקני משתלט על ישראל" ותמיד איכשהו זה דועך בסוף. לא ברור למה, נראה שהטעמים וסגנון המנות מתאימים מאד לסועד הישראלי. גם עכשיו יש פריחה של מקומות המציעים תפריט מהמטבח המקסיקני. נקווה שהפעם זה ישרוד כי אני מאד אוהב את סגנון האוכל הזה. למעשה כבר שנים שאני משלב בבישול הביתי שלי מנות מהמטבח המקסיקני, לא מסובך (לפחות המנות שאני מכין) טעים, מתאים לאירוח ומגוון את הבישול היום יומי למשפחה ולאורחים.

 

היום אני אשתף אתכם במתכון לאורז בסגנון מקסיקני (שנלקח מכאן ועבר התאמות). מי שמזמין מנה מקסיקנית במסעדה (טאקו, בוריטו, פהיטס...) מכיר את האורז הזה, הוא מגיע כתוספת בטעם אופייני וזהה כמעט בכל המסעדות. לא יותר מורכב להכין אותו מאורז רגיל והוא יכול להוות גיוון נחמד לאורז הלבן הרגיל כתוספת לעוף או קציצות, או להשתלב בארוחה מקסיקנית כפי שתראו בטורים הבאים. כן, כן, זוהי תחילתה של הטרילוגיה המקסיקנית שלי שבסופה תוכלו להכין טאקו ובוריטו כאילו נולדתם עם סומבררו על הראש.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 40 דקות | רמת קושי: קל

1 כוס אורז


2 כפות שמן


2 שיני שום גדולות כתושות


½ כפית כמון


½ כפית מלח


50 גרם רסק עגבניות


½ כף אבקת מרק עוף (אופציונאלי)


2 כוסות מים רותחים

 

  • בסיר קטן מחממים שתי כפות שמן.
  • מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומטגנים מספר דקות.
  • מטגנים את האורז קצת יותר ממה שעושים כשמכינים אורז לבן רגיל, כ-5 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב מעט.
  • מוסיפים את השום הכתוש, המלח והכמון וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את המים הרותחים (בזהירות, זה משפריץ) רסק העגבניות ואם רוצים אז גם אבקת מרק (ניתן לוותר ולהוסיף עוד קצת מלח)
  • מערבבים היטב, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים לאש מאד קטנה, מכסים ומבשלים (בלי לפתוח או לערבב) 20 דקות.
  • מסירים מהאש, ממתינים כ-15 דקות, מערבבים עם מזלג להפרדת גרגירי האורז ומגישים.

 

אורז מקסיקני אורן נדלר

בשבוע שעבר אורן הכין כריך סלופי ג'ו.

 

רוצים עוד מתכונים בקלי קלות? לחצו כאן.

 

עוד המון מתכונים טעימים ומעשיים תוכלו למצוא בבלוג של אורן, אוכל מעשי.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10