אוכל
פטוצ'יני בולונז • מתכון של ישראל אהרוני
 פטוצ'יני בולונז   צילום : fotolia 
ראיתם את הבולונז המושלם שאהרוני וגידי אכלו באיטליה? הנה הגרסא של אהרוני למתכון הנצחי הזה

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי-שעתיים | רמת קושי: בינוני

רבע כוס שמן זית


8 עלי מרווה


בצל קצוץ


4 שיני שום קצוצות


1 גזר חתוך לקוביות קטנות


ראש סלרי קטן חתוך לקוביות קטנות


1 קג בשר בקר קצוץ או טחון


מלח, פלפל שחור גרוס


מעט שבבי צ׳ילי חריפים


1 כוס יין אדום יבש


2 קופסאות עגבניות מרוסקות


2 כפות רכז עגבניות

 

  • שמים את השמן בסיר רחב ושטוח על אש בינונית וכשהוא חם מטגנים בו את המרווה, שום, בצל, גזר וסלרי כשלוש דקות.
  • מוסיפים את הבשר, מלח פלפל וצ׳ילי ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר שחום.
  • מוסיפים את היין ומבשלים כעשר דקות.
  • מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה לפחות.
  • מבשלים את הפסטה, מחלקים לצלחות ומניחים מעל מרוטב הבשר

 

אתם כבר עוקבים אחרי אהרוני וגידי בעמוד הפייסבוק שלהם?

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10