אוכל
קונכיות פילו עם גוואקמולה וקוביות בטטה
 קונכיות פילו עם גוואקמולה וקוביות בטטה   צילום : גיל גוטקין 
הנשנוש או המנה הראשונה המושלמים. גם בריא, גם פשוט להכנה ומרשים, ובעיקר טעים

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 50 דקות | כ-12 יחידות | רמת קושי: קל

לקונכיות פילו:
3 דפים גדולים של בצק פילו - מופשר במקרר ומוכן לשימוש


3 כפות שמן זית


3 כפות שמן קנולה

 

לגוואקמולה:

2 יח' אבוקדו גדולים ובשלים


2 גבעולים של בצל ירוק - קצוצים דק


¼ בצל סגול בינוני - קצוץ דק


מיץ לימון מחצי לימון (אפשרי יותר - לפי הטעם)


פלפל שחור גרוס


מלח

 

לקוביות הבטטה:
1 יח' בטטה בינונית - עם הקליפה


כף שמן זית


כף שמן קנולה (לא חובה)


פלפל שחור גרוס


מלח

 

להרכבה:
נבטים/ עליי רוקט/עליי חסה

 

לקישוט:
½ חבילה של עירית קצוצה

 

מכינים את קונכיות הפילו:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • על משטח נקי פורשים את שלושת הדפים אחד על השני ופורסים אותם ל- 12 ריבועים שווים בגודלם.
  • מניחים כל ריבוע על משטח עבודה ומורחים אותו בשמן הקנולה המעורב עם שמן הזית.
  • מניחים את הריבוע השני - ומורחים גם אותו בשמן (יש לשים לב שנדרש פחות שמן בשלב הזה).
  • חוזרים על הפעולה שוב עם הדף השלישי ומהדקים את שלושת הדפים לתחתית התבנית היטב.
  • אופים בתנור כ- 10-15 דק' עד שהבצק הופך לזהוב כהה.
  • מוציאים, מצננים ושומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.
  • אפשרי לשמור את הפילו האפוי במקפיא כחודשיים או במקרר כחודש ולהוציא ממש לפני השימוש.

 

 

מכינים את הגוואקמולה:

 

  • קולפים את האבוקדו ומעבירים לקערה רחבה.
  • סוחטים מעל ½ לימון ומרסקים את האבוקדו עם מרסק תפוחי אדמה/במגי'מיקס.
  • מוסיפים את הבצלים והתבלינים.
  • טועמים ומתקנים תיבול. אם אוהבים טעם יותר לימוני מוסיפים עוד לימון.
  • מאחסנים עד יום במקרר עד השימוש.

 

 

מכינים את קוביות הבטטה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • שוטפים את הבטטה היטב (עם הקליפה) וחותכים אותה לקוביות קטנות.
  • מעבירים לתבנית אפיה ויוצקים את השמנים והתבלינים.
  • אופים כ- 15-20 דקות עד שהבטטה מקבלת צבע כהה יותר והיא רכה למגע.
  • מוציאים, מצננים ומאחסנים בקירור עד לשימוש (עד 3-4 ימים).

 

 

להרכבה:

 

  • מניחים את קונכיות הפילו האפויות על משטח עבודה.
  • מניחים חסה/רוקט/נבטים על תחתית הקונכייה (משמש כ"חוצץ" בין המלית לקונכייה).
  • מעבירים את הגוואקמולה לשקית זילוף ומזלפים מעט לתוך הקונכייה (אפשרי לבצע את הפעולה גם עם 2 כפיות).
  • מניחים מעט בטטות על הגוואקמולה (כמה שאוהבים).
  • מקשטים בעירית קצוצה.
  • מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

 

 

וקצת על הבריאות במתכון:


בצק פילו בוודאי יותר בריא מבצקים אחרים כיוון שהוא נטול שומן.
הוא אינו נחשב מזון בריאות , אך בוודאי שבריא יותר מבצקים שמנים שמלאים בשומנים לא טובים, שומני טרנס וכו'

 

אבוקדו מאוד בריא.הוא אמנם שומני, אבל מדובר בשומן בלתי רווי, שעדיף מאוד על פני שומנים רוויים כמו חמאה או על פחמימות ריקות כמו לחם לבן. השומנים שלו עוזרים לאזן את רמות הכולסטרול בדם, ותורמים לתחושת שובע. בנוסף יש בו ויטמינים, אשלגן וסיבים שמגנים על הגוף מסוכרת וממחלות לב.


אבוקדו מכיל גם:
ויטמין E: נוגד חמצון רב עוצמה. יש לו יכולת להגן על חלקי התא מפני קלקול והרס, כולל תאי העור. הוויטמין פעיל גם בשמירה על מולקולות רגישות כמו הכולסטרול הרע (LDL) - בזכותו הן מתחמצנות פחות ולכן שוקעות פחות בכלי הדם.
אשלגן: צריכת אשלגן היא חלק בלתי נפרד מההנחיות להורדת לחץ דם. מעבר להשפעה של לחץ דם תקין על תפקוד מיטבי של הלב, רמות תקינות של אשלגן חשובות גם לשמירה על קצב הלב עצמו.
סיבים תזונתיים: הסיבים הכרחיים להפחתת סיכון לחלות בסרטן, בסכרת ובמחלות לב הם גם מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול וכמובן נותנים תחושה של שובע.


הבטטה היא אחד הירקות העשירים ביותר ברכיבים תזונתיים. היא מהווה מקור לפחמימות ומכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים. הבטטה עשירה במיוחד בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין A, בוויטמינים מקבוצה B ובפרט בוויטמין 6B, במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון החשובים ויטמין C וויטמין E.

 

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10