אוכל
זה ייתכן? זה אפשרי: אוזני המן מבלינצ'ס
נעה עינת, הקונדיטורית בת ה-19, עלתה על רעיון גאוני: למה ללוש, לקרר ולעבד בצק פריך לאוזני המן כשאפשר להכין בצ'יק גרסה קלה ורזה יותר? קבלו אותם: אוזני המן בלינצ'ס
אוזני המן מבלינצ'ס נעה עינת

אחרי המתכון לאוזני ההמן שפרסמתי לכם בעוגות של נעה, החלטתי לפנק אתכם באוזני המן מהירים וקלים יותר: 
אוזני המן בלי קירור הבצק, בלי אפייה, פשוט מערבבים את כל החומרים ומתחילים להכין אוזני המן בלינצ'ס!
כשמנסים לחסוך קצת בקלוריות של אוזני ההמן - אין כמו בלינצס קטן קטן באותה הצורה.

 

מחפשים עוד מתכונים לפורים? >> כנסו לפייסבוק שלנו!

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 30 יחידות | רמת קושי: בינוני

מצרכים לבלינצ'ס:

 

1 כוס קמח תופח


1/2 כוס קמח רגיל


קורט מלח


2 כפיות סוכר


מעט גרדת לימון


ביצה + חלמון


2 כפות שמן


350 ליטר מים


 

למילוי:
נוטלה, השחר, לוטוס, ריבת חלב - כל ממרח שמתחשק לכם


 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל המצרכים לקערה.
  • טורפים בעזרת מטרפה או בלנדר ידני עד שאין גושים.
  • מחממים מחבת קטנה ומשומנת היטב.
  • יוצקים למרכז המחבת בערך כף מהבלילה.
  • מסובבים את המחבת מהר כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה ודקה (במקום לסובב אפשר להשתמש בכף ולסובב את הבלילה בעזרתה, בדיוק כמו שעושים קרפ צרפתי).
  • מרימים מעט את הדפנות, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים מעט.
  • מצננים את הבלינצ'ס כ-5-7 דקות.

**הראשונים לא יוצאים יפים וזה בסדר, אל דאגה!

 

המילוי:

  • מניחים במרכז כל בליצ'ס חצי כפית מלית ומקפלי למשולש.
  • חשוב שהמשולש יהיה סגור היטב, אך שהמלית עדיין תבצבץ החוצה.
 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10