אוכל
עוף ממולא באורז ובשר
 עוף ממולא באורז ובשר   צילום : fotolia 
מנה עיקרית חגיגית במיוחד של עוף ממולא בתערובת מושלמת של בשר טחון ועוף. גאווה לכל שולחן חג או שבת

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

1 כוס אורז


3 עופיונים


500 גרם בשר טחון


3 בצלים


חצי כפית מלח


רבע כפית פלפל שחור


כף שטוחה של אבקת מרק עוף


רבע כפית פפריקה חריפה


רבע כפית בהרט


100 גרם צנובר

 

לציפוי העוף:

2 כפות דבש


כף שטוחה של פפריקה מתוקה


רבע כוס שמן


4 שיני שום כתוש

 

  • קוצצים את הבצלים דק ומטגנים במעט שמן עד להזהבה.
  • מוסיפים למחבת בשר טחון, מפוררים טוב עם המזלג תוך כדי טיגון.
  • מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, פפריקה חריפה, בהרט וצנוברים, מערבבים טוב ומצננים.
  • מבשלים כוס אורז לפי ההוראות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מאחדים את תערובת הבשר עם האורז המבושל.
  • שוטפים את העופיונים וממליחים את פנים העוף.
  • בקערה נפרדת, מערבבים את חומרי הציפוי: דבש, פפריקה מתוקה, שמן ושום כתוש.
  • ממלאים את פנים העוף בתערובת הבשר והאורז, סוגרים את החלק האחורי של העופיונים עם נייר כסף ומעסים עם רוטב הדבש את כל העופיונים מבחוץ.
  • מניחים את העופיונים בתבנית אפייה.
  • מוסיפים חצי כוס מים לרוטב דבש שנותר וושופכים לתבנית מסביב לעופיונים.
  • עוטפים עם נייר כסף את התבנית ואופים למשך שעה וחצי.

 

 

לספר המתכונים המלא של נאוה מלכה לחצו כאן.


לעמוד הפייסבוק של אמהות מבשלות ביחד לחצו כאן.


 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10