אוכל
קרפצ'יו דלעת עם פירות הדר וצ'ילי
 קרפצ'יו דלעת עם פירות הדר וצ'ילי   צילום : גיל גוטקין 
סלא אביבי, מערנן וצבעוני שמכינים בקלות - פרוסות דלעת פריכות עם פלחי פירות הדר עסיסיים ועקצוץ של צ'ילי

סוג מתכון: פרווה,טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

לקרפצ'יו דלעת:
300 גרם דלעת - חתיכה יפה מתוך דלעת גדולה


 

לתיבול:
3 כפות שמן זית


1 צ'ילי אדום קטן (או שילוב של ½ פלפל ירוק חריף ו1/2 אדום)


מיץ מ- 1 לימון


מיץ מ- ½ תפוז


½ כפית אבקת סוכר (מאזן טעמים, אך לא חובה)


מלח גס


פלפל שחור גרוס

 

להרכבת המנה:
2 תפוזים - מפולטים לפלחים ללא העור


2 קלמנטינות - מפולטות לפלחים ללא העור


1/3 חבילה נבטוטים לקישוט (לא חובה)


חופן גרעיני דלעת קלויים (לא חובה)

 

 

  • פורסים דלעת גדולה לאורכה במנדולינה או בסכין לעובי של כחצי ס"מ.
  • פורסים על צלחת שטוחה גדולה שכבה של הדלעת הכבושה בצורת מניפה.
  • מפלטים את התפוזים והקלמנטינות ומסדרים אותם על הדלעת.
  • בוזקים את מיץ הלימון ומיץ התפוזים על הדלעת.
  • פורסים את הפלפלים לעיגולים דקים ככל האפשר ומפזרים על הדלעת.
  • מזלפים את שמן הזית על המנה.
  • מפזרים מלח גס ובוזקים אבקת סוכר (לא חובה).
  • מוסיפים את נבטי החמנייה או כל נבטח אחר שאוהבים.
  • נותנים לדלעת לנוח עם התיבול כ- 20 דקות ומגישים.

 

אפשר להגיש לצד המנה קרוסטיני/טוסטים קלויים וגבינה טבעונית/פסטו.

 

קרפצ'יו דלעת עם פירות הדר וצ'ילי גיל גוטקין

וקצת על הבריאות במתכון:


דלעת
גרעיני הדלעת מכילים מינרלים וערכים תזונתיים גבוהים. 100 גרם דלעת מכילים 30 אחוז חלבון ובעיקר חומצה אמינית חיונית בשם ליזין, כ- 50 אחוז חומצות שומן רב בלתי רוויות וכמות גבוהה של אבץ, ברזל, וויטמינים מקבוצה B. אכילת גרעינים לבנים מומלצת במצבי אנמיה, אסתמה, לילדים, לנשים מניקות ובהיריון, וכן הם טובים לחיזוק הזיכרון.

תכולת האבץ הגבוהה מחזקת את המערכת החיסונית, את השיער והציפורניים ומומלצת לטיפול בתולעים. ריבוי חומצות השומן הרב בלתי רוויות עוזר לאיזון המערכת ההורמונלית, וטוב לסובלים מבעיות לב וכולסטרול.

רוצים עוד מתכונים טבעוניים? לחצו כאן.

 

רוצים עוד פרטים על הקייטרינג של רותה, או לשאול אותה שאלות? היכנסו אל האתר שלה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10