אוכל
דלוריות צלויות בסילאן וקינמון
 דלוריות צלויות בסילאן וקינמון   צילום : יח"צ 
טעמה המתוק והאגוזי של הדלורית בשילוב הסילאן יחד עם פרירוי מצה פריכים ומתובלים יוצרים מנה שהיא פשוט כיף גדול. כמה דקות עבודה ויש לכם תוספת מושלמת לפסח

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | 4-6 מנות | רמת קושי: קל

3 דלוריות חצויות לאורכן, נקיות מגרעינים


3 כפות שמן זית


מלח, פלפל וקינמון


3 כפות סילאן "תמר כנרת" לזיגוג


לפרובנסל מצות:
2 מצות מפוררות גס


2 כפות שמן זית


2 שיני שום כתושות


מלח ופלפל שחור גרוס


½ צרור פטרוזיליה קצוצה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל וקינמון.
  • אפים בתנור כ-40 דקות לריכוך ולהשחמה.
  • מכינים את הפרובנסל: מחממים מחבת עם שמן זית ומזהיבים את פירורי המצות עם שום, מלח ופלפל. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
  • מוציאים מהתנור, מזלפים סילאן ומפזרים את הפרובנסל.

לעוד מתכונים עם סילאן, לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10