אוכל
כרוב ניצנים מוקפץ עם סילאן ובלסמי
 כרוב ניצנים מוקפץ עם סילאן ובלסמי   צילום : יח"צ 
מתכון חובה לכל מי שטרם שילבו את כרובי הניצנים בתפריט מחשש לטעם המר. הם מתקבלים מתקתקים, קראנצ'יים ומאד טעימים, וישנו את כל מה שחשבתם על הירק הבריא הזה

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 15 דקות | 6 מנות | רמת קושי: קל

קילו כרובי ניצנים טריים חצויים (או שקית של 800 גרם, מופשרים מהקפאה)


2 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


עלים מ-5 גבעולי תימין


2 שיני שום חצויות


3 כפות סילאן "תמר כנרת"


2 כפות חומץ בלסמי

  • מחממים מחבת ברזל עם שמן זית וצולים את כרובי הניצנים כ-5 דקות.
  • מתבלים במלח , פלפל, תימין ושום ומערבבים.
  • כשהכרובים מתחילים להזהיב מוסיפים סילאן ובלסמי, וממשיכים לצרוב אותם עד שהם שחומים.

***לחלופין אפשר לאפות חצי שעה בתנור שחומם ל-190 מעלות עם כל החומרים.

לעוד מתכונים עם סילאן, לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10