אוכל
כרוב ממולא • מתכון מתוך סופר שי-לי
 כרוב ממולא   צילום : נועם פריסמן 
כרוב ממולא בדיוק כמו של סבתא! שי לי ליפא מלמדת אתכם להכין כרוב ממולא בבשר ואורז, שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | 15 ממולאים | רמת קושי: בינוני

1 כרוב גדול


3 כפות שמן זית


1 בצל בינוני, קצוץ דק


250 גרם בשר בקר טרי טחון


3/4 כוס אורז עגול שטוף ומסונן היטב


1 עגבנייה בינונית, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ


תבלין שום


מלח ופלפל שחור גרוס


לרוטב:
1 קופסה גדולה (200 גרם) רסק עגבניות


3 כוסות מים מינרליים או מסוננים


2 כפות שמן זית


1 כפית גדושה סוכר

מכינים את הכרוב למילוי:
  • יוצרים קונוס עמוק בבסיס הכרוב בעזרת סכין חדה ושולפים את הגזע המחבר את העלים. מפרידים בזהירות 15 עלי כרוב.
  • מביאים לרתיחה מים בסיר גדול עם כף מלח.
  • חולטים בכל פעם 5 עלי כרוב במשך 5-4 דקות עד שהם רכים.
  • מוציאים במלקחיים או בכף מחוררת, מסננים היטב ומניחים על מגבת.
מכינים את המלית וממלאים:
  • מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
  • מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו.
  • מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן.
  • מוסיפים עגבנייה, מתבלים בתבלין שום עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים.
  • מניחים את עלי הכרוב על משטח עבודה כשצידם הקמור כלפי מעלה ומסירים את העורק המרכזי.
  • מניחים כף גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק התחתון מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה כלפי למעלה.
מכינים את הרוטב ומבשלים:
  • מערבבים את חומרי הרוטב בסיר רחב ומתבלים במלח ופלפל.
  • מניחים את הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהממולאים מוכנים. מגישים חם.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10