אוכל
מקורית במיוחד: עוגת סחלב
 עוגת סחלב   צילום : ליטל מאירי 
במקום לשתות כוס של סחלב חם בקיץ, הנה עוגה עם אותם טעמים. קלה להכנה, עסיסית ולא שגרתית

נכון, החורף הסתיים ומי שותה עכשיו משקה סחלב חם?? אז אם לא שותים את המשקה- אפשר לאכול אותו! לא, לא לאכול את האבקה עם כפית...אלא לאכול עוגת סחלב מתקתקה בטעם סחלב טעים ומתוק לצד משקה צונן או כוס קפה חזק, בטוח נישארה לכם אבקת סחלב שאתם תוהים מה לעשות איתה.


ההשראה לעוגה הגיעה לי מקפסולות סחלב למכונת קפה. בעוד המכונה ממצה את אבקת הסחלב ומוזגת לכוס את מיצוי המשקה הריחני, חשבתי בליבי: למה שלא אקח את האבקה שבקפסולה ואעשה איתה עוגה? ( אני תמיד בעד ניסויים).

 

התוצאה? החברים בעבודה של בן זוגי אכלו את הכל ( מזל שהשאירו את התבנית)... ושיבחו.


אפשר להשתמש באבקת סחלב שמוכרים בשקיות, אני לא ניסיתי, אך מאמינה שזה אותו הדבר כמו האבקה בקפסולות, יכול להיות שהאבקה בשקיות מתוקה יותר.


זמן ההכנה לא רב וריח הסחלב יתפשט בביתכם גם עכשיו, באביב.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 40 דקות | תבנית מרובעת 30 ס"מ | רמת קושי: קל

כוס של אבקת סחלב ( פותחים את הקפסולות ומוציאים את האבקה או כוס של אבקה מהשקית)


1.5 כוסות קמח לבן


100 גרם אבקת סוכר


100 גרם חמאה


1 שקיק אבקת אפייה


1 ביצה בטמפ' החדר


1 כוס חלב

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים את החמאה במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה. ממתינים שתתקרר מעט.
  • לקערה מנפים את אבקת הסחלב, הקמח, את אבקת האפייה ואת אבקת הסוכר.
  • בקערה ניפרדת מקציפים את הביצה עם החמאה המומסת ועם החלב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • לקערת הקמח מוסיפים בהדרגה את תערובת הביצה ומקפלים עד שהמסה מתאחדת. לא לערבב יתר על המידה.
  • מעבירים את העוגה לתבנית משומנת.
  • אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא עם פירורים לחים עליו.

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת שוקולד ובננות


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10