אוכל
אוכלים לפי הספר: גרקו - מטבח יווני
 ממרח סלק, יוגורט ופיסטוקים   צילום : גיל גוטקין 
ספר המתכונים החדש של המסעדה היוונית "גרקו" נחת על שולחננו ומיד נכנסו למטבח לנסות כמה מתכונים ממנו ולספר לכם עליו. ויש גם מתכון לסלט תפוחי אדמה מושלם

מעטות הפעמים בהם מגיע ספר בישול שגורם לי לעצור הכל ולשקוע בו להרבה יותר מדי זמן. הספר היווני החדש של מסעדת גרקו הוא בדיוק כזה.

 

עוד לפני שניסיתי מתכון אחד ממנו, התאהבתי בו לגמרי. זה מתחיל מתמונות האוכל הנהדרות שצילם דן פרץ, שגורמות לכל מנה להראות סופר טעימה, ולדפדוף בספר להפוך למרעיב במיוחד. כמעט כל מנה נראית מפתה במיוחד ועושה חשק לעזוב הכל ולרוץ למטבח. אם, כמוני, לא ממש הכרתם את המטבח היווני, תהיו מוכנים להפתעה.

 

זה ממשיך בצילומי האווירה ביוון שצילם צביקי עשת, הבעלים של המסעדה, שהופכים את הספר מעוד ספר בישול לאלבום תמונות מעולה, שלשכת התיירות של יוון עוד תצטרך לשלם עליו תמלוגים, כי לי הוא מיד עשה חשק לטוס לשם. יחד עם המון סיפורים מיוון, והמלצות  על מסעדות, ברים וטברנות בהמון יעדים מרכזיים במדינה, זה בעצם הרבה יותר מספר בישול.

 

לא סתם הוא עבר כל כך, עם 380 עמודים, והוא בעצם עולם ומלואו על יוון ועל האוכל שלה.

 

המתכונים והצילומים עטופים כולם באיזה ועיצוב גרפי נהדרים, של סטודיו מיכל סודאי ואורלי דחבש, עם המון צבעי לבן וכחול בכל מקום, כולל בכל אחת מתמונות האוכל, בצורה חכמה במיוחד.

 

אבל, בסופו של דבר, מדובר בספר בישול, ואנחנו כאן כדי לבדוק עד כמה הוא מוצלח בתחום הזה. היה קשה לבחור אילו מתכונים להכין מתוכו, מכיוון שבאמת רוב המתכונים נראים מפתים במיוחד, ולא קשים להכנה, אבל לבסוף נבחרו כמה.

סלט תפוחי אדמה גיל גוטקין

סלט תפוחי האדמה (עמוד 132) ממנו השמטתי את השמיר, שנוא נפשי, יצא מצוין, עם טעם רענן ומקורי, והוא היה קל ופשוט להכנה. את המתכון שלו אפשר למצוא ממש כאן בהמשך.

 

ממרח הסלט והיוגורט (עמוד 44) הוגש בפיקניק והיה להיט אמיתי. לא היה מי שלא התלהב מהצבע הבולט שלו, והוא גם היה טעים במיוחד לניגוב עם לחם. אין לי ספק שאאמץ אותו לחיקי יחד עם עוד מתכונים ממרחים מהספר שנראים מעולה.

 

ממרח סלק, יוגורט ופיסטוקים גיל גוטקין

סירות חצילים ממולאות בבשר וגבינה (עמוד 286) היו מתכון קצת יותר ארוך ומסובך להכנה, ומכיוון שהמתכונים לראגו הבשר ולבשמל נלקחו מתוך המתכון של המוסקה, הכמויות בהם היתה גדולה הרבה יותר מדי, ובערך שליש מהכמות היתה מספיקה, בלי שצריך היה להכין את הכל (הראגו שנשאר הפך לרוטב מעולה לפסטה, ובהכנת הבשמל כבר הבנתי את הכמויות והכנתי שליש). בסופו של דבר החצילים יצאו מעולים, עסייסים ומלאי טעם. סוג של לזניה משודרגת על בסיס חצילים במקום פסטה.

 

סירות חצילים עם בשר וגבינה גיל גוטקין

משולשי פילו ממולאים בריבת בצל (עמוד 178) היו גם להיט אצל כל מי שטעם אותם, למרות שהם היו מעט חריפים מדי לחלק מהאנשים, ואולי כדאי להוריד מעט בכמות הפלפלים היבשים אם רגישים לחריפות. הם גם החזיקו מעמד מצוין וביום למחרת הפכו לנשנוש מוצלח מאוד במשרד.

 

משולשי פילו ממולאים בריבת בצל גיל גוטקין

המתכון היחיד שמעט איכזב היו הקולורי, בייגלה יווני (עמוד 184), שיצאו קשים מדי ודי יבשים. חדשתי כבר בשלב הכנת הבצק, שהיה מאוד קשה לעבודה ולישה, אבל הלכתי עם המתכון בלי לשנות. גם העובדה שלא מורחים על הבייגלה ביצה, חלב או אפילו שמן לפני האפייה מוציאה אותם מהתנור קצת חיוורים ולא שזופים ומבריקים.

 

קולורי, בייגלה יווני גיל גוטקין

בסופו של דבר, גרקו מטבח יווני הוא אחד מספרי הבישול המרשימים ביותר שיצאו פה בשנים האחרונות. הוא גדול, מעוצב לעילא, מקיף מאוד, ובעיקר עושה חשק לבשל כמעט את כל המתכונים שמופיעים בו. למרות מחירו הגבוה מהרגיל, הוא לגמרי שווה את הקניה.

גרקו מטבח יווני

מאת: צביקי עשת. מתכונים: אליאב גולדנברג
מספר עמודים: 380
מחיר: 178 ש"ח
מיועד ל: כל חובבי הבישול ומסתקרני יוון
דרגת קושי: קל-בינוני
היכן ניתן להשיג: בחנויות הספרים
הוצאה: פרטית
צילום: דן פרץ וצביקי עשת

פָּטַאטוֹסַלַטָה - סלט תפוחי אדמה

4 מנות

 

בין האיים הקיקלאדיים הצחיחים, האי נאקסוס בולט בירק המכסה את ההרים והעמקים שבו. תפוחי האדמה הגדלים שם, בעמק לִיבָאדִי, נחשבים לטעימים ואיכותיים במיוחד והם מתוקים, מלאי טעם וגונם זהוב עמוק.


בגרקו אנחנו משתמשים בתפוחי אדמה מזן ראטה הצרפתי במקורו, שהם הטעימים ביותר שאפשר להשיג בישראל.

 

מצרכים:


1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים


1 בצל סגול בינוני קצוץ


2 כפות שמיר קצוץ


1 שן שום קצוצה


2 כפות פטרוזיליה קצוצה


1/4 כוס שמן זית


2 כפות חומץ יין לבן


מלח ופלפל שחור


3 כפות זיתי קלמטה או תאסוס

 

אופן הכנה:

 

 

  • מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים, ומיד בסיום הבישול מסננים ומקררים תחת מים זורמים. תפוחי אדמה ננסיים אין צורך לקלוף. אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים, קולפים אותם לאחר הבישול.
  • מועכים קלות במזלג מחצית תפוחי האדמה, ואת המחצית הנותרת חותכים לחצאים (או לקוביות בגודל כ-2 ס"מ אם השתמשתם בתפוחי אדמה גדולים).
  • מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

 

סלט תפוחי אדמה דן פרץ

 

לעוד ביקורות במדור ספרי הבישול שלנו לחצו כאן

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10