אוכל
פיצת שף? טעמנו את הפיצות החדשות של אסף גרניט ודומינוס
אז איך הפיצות החדשות של דומינוס ואסף גרניט? ניסינו את שלוש הפיצות החדשות וחזרנו כדי לספר לכם
בווידאו: גרניט מציג את הפיצות

בשבועות האחרונים היה קשה להתחמק מלפגוש איפשהו את שיתוף הפעולה החדש של השף-סלב אסף גרניט עם רשת הפיצריות דומינו'ס. טלויזיה, עיתונים, שלטי חוצות והמון כתבות סיפרו על הפיצות החדשות שפותחו במשך שנה וחצי אחרי יותר מ-100 גרסאות שונות, על הבצק החדש שפותח, על שיטת ההכנה המיוחדת על גבי מחבת כדי ליצור קריספיות ועל שילובי הטעמים החדשים.

 

עכשיו, אחרי שהפיצות יצאו לשוק, איך הן באמת? קיבלנו את שלוש הפיצות בסדרה למשרד, וטעמנו אותן כדי לספר לכם מה בדיוק חשבנו על כל אחת ואחת מהן. הפיצות החדשות עולות 69.90 שקלים בקניית פיצה אחת, או 55 שקלים כשמזמינים אותן עם עוד פיצה משפחתית אחרת.

 

נתחיל מהפיצות עצמן. הן אכן מלבניות ולא עגולות כמו שאר הפיצות של דומינו'ס, אבל התמונות שלהן קצת מטעות, והן קטנות יותר ממה שחשבנו שיהיו. קשה לנו לאמוד במדויק, אבל אנחנו די בטוחים שהן קטנות, ולא במעט, מהפיצות הרגילות של דומינו'ס, ולא ישביעו את אותה כמות אנשים.

 

הבצק הרגיש באמת שונה מהבצק הרגיל של דומינו'ס. יש מי שחשבו שהבצק הוא נסיון לייצר שילוב בין הבצק העבה של פיצה האט לבצק הרגיל של דומינו'ס שלא יצא מוצלח, אבל רוב האנשים דווקא אהבו את הבצק החדש. מה שכן, באף אחת מהפיצות הוא לא הרגיש פריך יותר מהרגיל, וכמו כל פיצה שמיד אחרי הכנתה נסגרת בקרטון יחד עם כל האדים, הוא לגמרי איבד את הפריכות שלו. טועמת אחת גם אמרה שחסר לה ה"קשה" של הפיצה, שעוזר להחזיק אותה בצורה נוחה יותר.

 

רוטב העגבניות מרגיש גם הוא איכותי יותר, עם טעם פחות תוקפני וחמוץ מהרוטב הרגיל. אנחנו חושבים שכדאי להשתמש בו גם בשאר הפיצות של החברה, כי מדובר בשדרוג רציני.

 

פיצת בקרנה


פיצה בקרנה של דומינוס גיל גוטקין

הפיצה הבשרית היחידה, עם פרוסות חזה בקר וגבינת פרמז'ן, שמגיעה גם עם עלי רוקט בצד לפיזור עליה, היתה גם הפיצה שהכי פיצלה את קולות הטועמים. חלק חשבו שהבשר משעמם וחסר ייחוד, אבל חלק גדול יותר של אנשים ממש אהב אותו, ואת השילוב שלו עם גבינת הפרמזן עזת הטעם יחסית למוצרלה. "בשר טוב, טעים ומתובל", ו-"פיצה טעימה ומושחתת במיוחד" היו חלק מהדעות. מכל שלוש הפיצות, בפיצה הזו הורגש במיוחד חוסר הפריכות, והיא קצת התקשתה להחזיק על עצמה את עומס הגבינה.

 

ציון ממוצע של קבוצת הטועמים: 7.1

 

פיצה בצלאל


פיצה בצלאל של דומינוס גיל גוטקין

על פי החברה, "פיצת בצלאל מציעה חגיגת צבעים ובצלים בטעמים שונים, מבצל סגול מתקתק בזכות בישול ממושך בסילאן ועד בצל צהבהב מטוגן בכורכום", אבל בפועל זו היתה הפיצה שכמעט כולם הסכימו לגביה שהיא לא מעניינת מספיק. לא פיצה רעה, אבל "רגילה". לא ממש הורגשו הבדלי טעם בין סוגי הבצל השונים, ו"סטנדרטי" או "משעמם" היו הדעות השולטות בקרב הטועמים. טועמת אחת גם נרתעה במיוחד מהריח הבצלי של הפיצה, ולא היתה מוכנה לטעום אותה. האורגנו המיובש שהגיע בצד לפיזור על הפיצה לא ממש הורגש, והזכיר פיצריות של פעם. כדאי אולי לשנות לאורגנו טרי, כמו הירק בשתי הפיצות האחרות.

 

ציון ממוצע של קבוצת הטועמים: 6.1

 

 

פיצת 4 מחבתות


פיצה ארבע מחבתות של דומינוס גיל גוטקין

פיצת ארבע המחבתות, עם שילוב של ארטישוק, בצל, עגבניות שרי ושום, כולם מטוגנים בקונפי, יחד עם עלי בזיליקום וצנוברים שמגיעים בנפרד, היתה הפיצה המוצלחת ביותר מבין השלוש, וזו שכמעט כולם היו תמימי דעים לגביה. טעמו של השום קונפי מורגש במיוחד, וחובבי שום יתאהבו בפיצה הזו. יש מי שלא אהבו את העגבניות, שהרגישו להם מלאות מדי בנוזלים, וטועמת אחת גם אמרה שהארטישוק היה מיותר וחסר טעם, אבל רוב הדעות נעו בין "פיצה מיוחדת" ל"טעימה מאוד" ול-"שילוב טעמים מוצלח".

 

ציון ממוצע של קבוצת הטועמים - 8.1


לסיכום, ציפינו לקצת יותר מהפיצות החדשות. הן לא היו רעות באף מובן, אבל חשבנו שנקבל פיצות קריספיות יותר, עם תוספות וטעמים מעניינים יותר, והרגשנו שרק פיצת 4 המחבתות באמת עמדה בחלק מן הציפיות האלה. במחיר ובגודל הנוכחיים שלהן, אנחנו קצת מתקשים להמליץ עליהן כחלופה לפיצות הרגילות של דומינו'ס, במיוחד כשרעבים ממש. עם עוד קצת הקפדה על עניין הבצק הפריך, ומחיר קצת יותר נמוך, אנחנו בכל זאת חושבים שיש לסדרה הזו פוטנציאל.

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10