אוכל
סלט פסטה עם תירס ועוף
 סלט פסטה עם תירס ועוף   צילום : ענת לבל 
ארוחה שלמה בקערה אחת: פסטה, ירקות ועוף בסלט משמח אחד, עם המון תירס מתוק, שגם ילדים יאהבו

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 3-4 מנות | רמת קושי: קל

250 - 300 גרם פסטה פנה מבושלת


3 קלחי תירס סופר מתוק


500 ג׳ חזה עוף (כ-4 יחידות)


2 - 3 כוסות עגבניות שרי חצויות


1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים ופרוסים


חופן עלי בזיליקום קצוצים


למשרה העוף:
2 - 3 כפות שמן זית


מלח, פלפל


1/2 כפית אבקת שום


לרוטב:
3/4 כוס שמן זית מעודן


1/4 כוס חומץ תפוחים


1 כפית חרדל דיז׳ון


מלח, פלפל


1 - 2 כפיות אורגנו מיובש

  • מערבבים היטב את כל רכיבי המשרה בקערה גדולה, מכניסים את העוף, מעסים היטב ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
  • מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  • מפרידים את גרגירי התירס מהקלח - מעמידים קלח תירס בקערה ו"מגלחים" את הגרעינים בהעברת סכין חדה מראש הקלח עד תחתיתו.
  • במחבת פסים משומנת קלות צורבים את חזה העוף עד שנוצרים סימני צריבה והעוף עסיסי ומוכן.
  • בודקים אם העוף מוכן בחיתוך מרכז הנתח. צבע העוף צריך להיות לבן ומצננים. פורסים את חזות העוף לרצועות ומניחים בצד.
  • בקערת הגשה מניחים את הפסטה המוכנה, גרגירי התירס, הזיתים, עגבניות השרי ורצועות העוף ומערבבים.
  • מערבבים שוב את הרוטב, יוצקים, מערבבים, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

המתכון באדיבות חוות תקוע.

 

 

מחפשים עוד מתכונים לסלטים? לחצו כאן.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10