אוכל
פיוז'ן ישראלי: פיצה מעורב ירושלמי
 פיצה מעורב של "חצות"   צילום : אנטולי מיכאלו 
איך לא חשבו על זה קודם? השילוב המושלם בין בצק פיצה ביתי למעורב הירושלמי האגדי של סטקיית חצות. הכי טעים שיש

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: שעתיים | 2 תבניות מלבניות | רמת קושי: בינוני

לבצק:

1/2 ק"ג קמח


15 גר' שמרים טריים או 10 גר' שמרים יבשים


5 כפות שמן זית


300 מ"ל מים פושרים


10 גרם מלח


20 גרם סוכר

 

למעורב:

300 גר כבדי עוף נקיים


200 גר' פרגית


100 גר לבבות עוף נקיים מדם


100 גר טחול עוף

 

לתערובת "ראס אל חנות":

2 כפות פפריקה מתוקה


1 כפית פפריקה חריפה


1 כף כורכום


1 כף כמון


מלח ופלפל

 

מכינים את בצק הפיצה:

  • מנפים את כל החומרים היבשים בקערה או על גבי משטח עבודה.
  • יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הנוזלים והשמרים.
  • מעבדים את התערובת וממשיכים ללוש כעשר דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • ניתן ליצור את הבצק גם באמצעות מיקסר עם וו לישה: מאחדים את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק. מוסיפים שמן ולשים באמצעות המיקסר כעשר דקות במהירות נמוכה.
  • מניחים את הבצק בקערה, בטמפרטורת החדר. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומחכים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • משטחים את הבצק בתבנית משומנות מעט בעובי של 2 ס"מ.
  • מחממים תנור ל220 מעלות.

מכינים את המעורב:

  • במחבת חמה שמים שמן תירס ומניחים את חלקי העוף.
  • מתבלים ב"ראס אל ח'נות" ומבשלים על אש גבוהה תוף כדי הקפצה/ערבוב עדין בכדי לא לפרק את חלקי העוף העדינים.
מכינים את הפיצה:

  • כאשר המעורב כמעט מוכן שופכים אותו על בצק הפיצה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 10 דק.
  • להגשה מומלץ לזלף טחינה ומעט עמבה ולהגיש עם מלפפונים חמוצים וסלט עגבניות בצד.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10