אוכל
לביבות תירס וריקוטה
 לביבות תירס וריקוטה   צילום : ענת לבל 
מי לא אוהב לביבות תירס? הגרסה הזו,עם תירס מתוק במיוחד וגבינת ריקוטה, מושלמת במיוחד

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 30 דקות | 14-16 לביבות | רמת קושי: קל

2 קלחי תירס טרי סופר מתוק, נקיים מעלים ומסיבים


1 מיכל (250 ג') גבינת ריקוטה 5%


¼ כוס חלב


מלח, פלפל שחור


קורט אגוז מוסקט


2 גבעולי בצל ירוק קצוץ


¼ כוס גבינת קצ'קבל מגורדת (אפשר גם גבינה צהובה רגילה)


5 כפות קמח רגיל


1 ביצה


לטיגון: שמן קנולה

 

  • מפרידים את גרגירי התירס מהקלח - מעמידים קלח תירס בקערה ו"מגלחים" את הגרגירים בהעברת סכין חדה מראש הקלח עד תחתיתו.
  • מעבירים את הגרגירים לקערה ומוסיפים גבינת ריקוטה, ביצה, תבלינים, חלב, בצל ירוק, גבינת קצ'קבל וקמח ומערבבים היטב.
  • מחממים במחבת שמן בשכבה דקה ואחידה ויוצקים לביבות בעזרת כף. מטגנים עד להזהבה והתייצבות, הופכים בעדינות ומטגנים עד להזהבת הצד השני. מעבירים לנייר סופג ומגישים.

 

המתכון באדיבות חוות תקוע.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10