אוכל
מקפיץ כל ארוחה: מטבל חומוס-סלק • מתכון מתוך סופר שי-לי
 מטבל חומוס-סלק   צילום : נועם פריסמן 
השדרוג המושלם והמהיר לחומוס ביתי: שילוב של גרגירי חומוס וסלק מתקתק שיוצרים מטבל בצבע קסום שקשה לעמוד בפניו

סוג מתכון: פרווה/טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כ-3 כוסות מטבל | רמת קושי: קל

2 כוסות גרגרי חומוס קפוא


1 סלק בינוני מבושל, חתוך גס


4 כפות טחינה גולמית


3-2 שיני שום, קצוצות גס


3 כפות מיץ לימון


2 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור גרוס


להגשה:
שמן זית


פיתות


מקלות ירקות לטבילה

  • מניחים את גרגרי החומוס בסיר, מכסים במים בגובה 4 ס"מ מעל גרגרי החומוס ומבשלים עוד כשעה עד שגרגרי החומוס רכים מאוד. מצננים כ-15 דקות.
  • בעזרת כף מחוררת מעבירים את הגרגרים החמימים למעבד מזון (שומרים מעט גרגרים לקישוט). מוסיפים 1/3 כוס ממי הבישול (שומרים את כל מי הבישול במידה ונצטרך לדלל את החומוס), סלק, טחינה, שום, מיץ לימון ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומעבדים למרקם חלק. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד מעט ממי בישול החומוס. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.
  • מורחים את החומוס על צלחת, מזלפים שמן זית ומקשטים בגרגרי חומוס.
  • מגישים עם פיתות ומקלות ירקות.

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10