אוכל
עוגת חמאת בוטנים ובננות
 עוגת חמאת בוטנים ובננות   צילום : ליטל מאירי 
השילוב המושלם: עוגת חמאת בוטנים ובננות, רכה, טעימה וקלה להכנה. אפשר אפילו להכין עם הילדים!

החופש הגדול הגיע, תאמינו או לא, ואם אתם עדיין לא יודעים איך להעסיק את הילדים כשהם יחזרו מהקייטנה, יסיימו לשחק בפלאפון, לריב עם האחים ויחזרו מהסבים- אני ממליצה לכם לאפות איתם ! כן, להיכנס למטבח ולהכין איתם עוגות ועוגיות קלות להכנה. מבטיחה לכם שהם יאכלו בשמחה רבה לאחר שהם יכינו בעצמם ואולי אפילו ירוצו לחברים כדי להשוויץ.


העוגה הזו מכילה חמאת בוטנים ובננות והיא טעימה ורכה (אך לא יתר על המידה).

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות| 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

1.5 כוסות קמח לבן


3/4 כוס סוכר חום בהיר


כפית וחצי אבקת אפייה


1/4 כוס שמן קנולה


2 בננות בינוניות מעוכות


3/4 כוס חלב


1/4 כוס דבש


1/4 כוס חמאת בוטנים (אני השתמשתי בחמאת בוטנים ללא שברי בוטנים)


2 ביצים בטמפ' החדר

 

  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה ומוסיפים את הסוכר. מערבבים.
  • מוסיפים את שאר החומרים, למעט הבננות והביצים.
  • את הבננות מועכים בעזרת מזלג בקערית, ומוסיפים לתערובת. מערבבים לכדי מסה אחידה.
  • בקערית (אפשר בקערית בו מעכנו את הבננות) טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת. לערבב עד לאיחוד הביצים בבלילת העוגה.
  • שופכים את הבלילה לתבניות.
  • אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים.

 

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת ריבת תאנים.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10