אוכל
המאפה המושלם: פוקצ'ה ביתית
 פוקצ'ה   צילום : רחלי קרוט 
רוצים להכים את הפוקצ'ה הביתית המושלמת? בת חן דיאמנט אופה את המאפה הכי איטלקי שיש, בטאבון או בתנור ביתי, ואתם חייבים לנסות

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שלוש שעות | 11 פוקאצ'ות | רמת קושי: בינוני

ק"ג קמח קפוטו מנופה (או כל קמח אחר לפיצה או פוקצ'ה)


7 גרם שמרים יבשים


כף דבש


650 מ"ל מים קרים


28 גרם מלח


2 כפות שמן זית

 

טופינג לפוקצ'ה:
רוזמרין, עלי אורגנו, עלי זעתר טריים וקצוצים


מלח ים אטלנטי


שמן זית

 

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ודבש כחצי דקה.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
  • מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע
  • בתום הלישה מבצעים את פעולות השקילה והכדרור: שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל- 11 יחידות, כל חתיכה במשקל 150 גרם. כדרור: יוצרים מכל חתיכה של בצק כדור שפניו מתוחים וחלקים.
  • מקמחים מעט תבנית עמוקה (אני משתמשת בגסטרונום פלסטיק עם מכסה) מניחים את הכדורים במרווחים גדולים, מקמחים מעט את פני הכדורים, סוגרים במכסה ומעבירים למקרר להתפחה למשך הלילה.
  • ביום למחרת יש להוציא מהמקרר את הכדורים כשעה וחצי לפני האפייה.
  • עיצוב לפני האפייה: מקמחים מעט כל כדור ופותחים אותו בעדינות לצורה הרצויה (מלבנית וארוכה)בעזרת הידיים.
  • שמים את התוספות: מורחים בעדינות עם הידיים שמן זית, מפזרים תבלינים טריים קצוצים ומלח אטלנטי.
  • אפייה בטאבון : 400 מעלות, עם אש חיה אופים כדקה עד להזהבה של הבצק.
  • אפייה בתנור ביתי: 250 מעלות, בתנור שחומם מראש כרבע שעה, עד להזהבה.

ניתן לשים כל תוספת שרוצים על הפוקצ'ה: עגבניות שרי, כדורי מוצרלה ועוד.

פוקאצ'ה גיל גוטקין

בת חן דיאמנט היא שפית המעבירה סדנאות בישול ואפייה מסביב לתנור בביתה בעין ורד, וגם אירועיים חוויתיים עד 30 איש. רוצים לדעת עוד פרטים ולהירשם לסדנא? לחצו כאן.

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10