אוכל
רכה רכה: עוגת שמנת וצימוקים
 עוגת שמנת וצימוקים   צילום : ליטל מאירי 
עוגה קלה להכנה וכל כך רכה ונימוחה שלא תאמינו שהכנתם אותה בכמה דקות

מכירים את התסריטים הבאים? 1. אתם מגיעים הביתה, מכינים קפה ומחפשים משהו מתוק לאכול ביחד עם הקפה. 2. חברה טובה מסמסת שהיא בסידורים ליד הבית שלכם ואם אפשר לקפוץ אח"כ. 3. בן הזוג רוצה עוגה לעבודה כדי לפנק את החברים. 4. ארוחת שישי של כל המשפחה ואתם אחראים על הקינוח. 5. אתם רוצים לאפות עם הילדים משהו קל וטעים.


אם עניתם בחיוב על אחד או יותר מהסעיפים, אתם מוזמנים להכין את העוגה הבאה, שהיא כ"כ טעימה ונימוחה שלא תאמינו שזמן הכנתה הוא מספר דקות. היא מתאימה אגב, גם לשבועות בגלל השמנת שבתוכה וטעמה כשל עוגת גבינה.

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 50 דקות| 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

1 ו-2/3 כוסות קמח לבן


1 שקיק אבקת אפייה (10 גרם)


1 כוס סוכר לבן


1/2 כוס שמן


1/2 כוס שמנת אורגינל 9% 200 מ"ל


1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% 250 מ"ל


1/2 כוס צימוקים בהירים ( אפשר לחתוך אותם לחצאים)


2 ביצים בטמפרטורת החדר

 

 

  • מחממים תנור ל 170 מעלות ומכינים בצד 2 תבניות אינגליש קייק.
  • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה ומוסיפים את הסוכר. מערבבים קלות ומוסיפים את השמן, את השמנת החמוצה והמתוקה ואת הביצים שטורפים בקערית נפרדת.
  • מוסיפים את הצימוקים ומאחדים את הכל לכדי עיסה אחידה. לא מערבבים יתר על המידה, אלא עד שהעיסה נראית אחידה. ניתן להשתמש במטרפה.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים כ-40 דקות (תלוי בסוג התנור ועוצמתו. אני לא משתמשת בטורבו). העוגות מוכנות כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים מעט לחים. לא להשאיר את העוגות בתנור יתר על המידה כי הן ממשיכות להתייצב גם מחוץ לתנור.
  • ניתן לחתוך את העוגות לריבועים ולהגיש כחיתוכיות עם מעט אבקת סוכר מעל.

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת קקאו ואפרסקים.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10