אוכל
מסבחה של שעועית לבנה עם דגים ובצלים
 מסבחה של שעועית לבנה עם דגים ובצלים   צילום : רפי דלויה 
מחפשים דרך לגוון את ארוחת הערב? קרם מסבחה משעועית לימה עם פרוסות עסיסיות של "מעורב" דג ויש לכם ארוחת חגיגית וטעימה במיוחד

מצרכים:

 

לקרם שעועית:
1/2 ק"ג שעועית לבנה מושרת לילה במים


250 גר' שמנת מתוקה


1/4 כוס שמן זית


מיץ לימון מלימון אחד


3 שיני שום קצוצים


מלח, פלפל לבן לפי הטעם


 

ל"מעורב" דגים:
1.5 בצלים לבנים פרוסים דק


חופן שעועית מנומרת מבושלת


1 פלפל חריף פרוס דק


חופן כוסברה קצוצה


200 גר' קוביות דג לבן ללא עור (דניס, מוסר ים, לברק...)


1 כפית כמון


1 כפית פפריקה


1/4 כפית כורכום


מלח


4 כפות שמן

 

אופן הכנה:

 

  • מכינים את המסבחה: מבשלים שעועית לבנה כ-40 דק עד ריכוך וטוחנים יחד עם שאר המרכיבים.
  • מכינים את הדג: במחבת רחבה משחימים את הבצל עם מעט שמן זית, מוסיפים את הדגים ומטגנים כ3-4 דק'.
  • מתבלים בתבלינים, מורידים מהאש ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • הגשה: בצלחת שטוחה מורחים את קרם השעועית (כמו חומוס). במרכז מניחים את תערובת הדגים, מקשטים מעל עם עלי כוסברה.

 

 

 

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10