אוכל
מושלם לילדים: צ'יפס חיוכים • מתכון מתוך סופר שי-לי
 צ'יפס חיוכים   צילום : נועם פריסמן 
צ'יפס בצורת חיוכים שמכינים לבד בבית, בלי חומרים משמרים ומתפוחי אדמה אמיתיים, שאין ילד (וגם מבוגרים) שיוכלו לסרב להם

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 2-4 מנות | רמת קושי: קל

3 תפוחי אדמה לטיגון בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ


1 כפית גדושה מלח


3 כפות קורנפלור


3 כפות פירורי לחם


מלח


לטיגון:שמן קנולה או תירס

 

מכינים את הבצק:

 

  • מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים היטב ומצננים.
  • מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים קורנפלור ופירורי לחם, מתבלים במלח ומערבבים לבצק.

 

יוצרים את החיוכים:

 

  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 3/4 ס"מ.
  • קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
  • בעזרת קש יוצרים שתי עיניים.
  • מרחיבים את העיניים עם הקש כי הן נוטות להצטמצם במהלך הטיגון.
  • בעזרת כף יוצרים פה מחייך.

 

מטגנים במולטי פריי: מניחים את צ'יפס החיוכים בסיר טיגון מולטי פריי, משמנים מעט ומטגנים כ-10 דקות מכל צד.
או מטגנים במחבת: יוצקים שמן בגובה 1 ס"מ למחבת ומחממים על להבה בינונית. מטגנים 6-5 צ'יפס חיוכים בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר) 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

רוצים לראות את שי לי מכינה את המתכון בפרק המלא של התוכנית? לחצו כאן.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10