אוכל
עוגת טחינה, סילאן ושזיפים מתוקה
 עוגת טחינה, סילאן ושזיפים מתוקה   צילום : ליטל מאירי 
עוגת הפתעות אמיתית: שוקולדית ועסיסית, עם סילאן, טחינה גולמית ושזיפים חמצמצים, שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש אליה

ראשית- אתחיל בשם העוגה. אתם וודאי שואלים את עצמכם מדוע קראתי לעוגה 'עוגה מתוקה'- שהרי כל עוגה היא מתוקה?! מודה ומתוודה- זוהי שמה. זהו השם הראשון שכתבתי כאשר התחלתי לכתוב את המתכון, והחלטתי להישאר איתו. כך גם תיזכרו אותו- 'עוגה מתוקה בלי חלב בתוכה', שם קליט שמתחרז (: העוגה הזו מכילה טחינה וסילאן וגם קקאו כמובן, שהופכים אותה למיוחדת בטעמה, וגם מכילה הפתעה: שזיפים צהובים! וחוץ מזה- איך תוכלו להישאר אדישים למראה של ילד שמבקש מכם: "אפשר בבקשה לאכול את העוגה המתוקה?" על הדרך הוא יאכל טחינה גולמית, סילאן וגם שזיפים ( אבל אל תגלו לו).


עוגה מעולה למי שיש לו רגישות ללקטוז.


** למה שזיפים צהובים? מכיוון שהם מעט חמצמצים ונותנים השלמה למתיקות.
כהרגלי בקודש, העוגה קלה להכנה וסופר טעימה. שנתחיל במלאכה?

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית עגולה 26 ס"מ | רמת קושי: קל

2 כוסות קמח רגיל


2 שקיקי אבקת אפייה


1 כוס סוכר לבן


1/4 כוס אבקת קקאו


1 כוס משקה אורז ושקדים


1/2 כוס שמן קנולה


1/4 כוס סילאן טבעי ללא סוכר


1/4 כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי בטחינה מסומסום מלא)


1/2 כוס נטיפי שוקולד פרווה


1/2 כוס נטיפי שוקולד לבן פרווה


3 משמשים צהובים חתוכים לקוביות


3 ביצים בטמפ' החדר


לזיגוג העוגה:
שקיק אבקת סוכר ( 100 גרם)


1 כף משקה אורז ושקדים


3 כפות סילאן טבעי ללא סוכר


מעט נטיפי שוקולד חלב ולבן (פרווה)

 

 

  • מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים תבנית בקוטר 26 ס"מ.
  • חותכים את השזיפים לקוביות.
  • לקערה מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת קקאו.
  • מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  • מוסיפים את משקה האורז והשקדים, את השמן, את הסילאן ואת הטחינה הגולמית. מוסיפים את השזיפים החתוכים ואת נטיפי השוקולדים ומערבבים לכדי עיסה אחידה.
  • בקערית נפרדת שוברים וטורפים את הביצים ומוסיפים אותן לעיסה. מאחדים את הביצים בעיסה- לא מערבבים יתר על המידה כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי.
  • מעבירים לתבנית ואופים בתנור כ-40 דקות עד אשר קיסם יוצא עם פירורים לחים. סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה עם חריץ פתוח בדלת התנור כ-5-10 דקות. מוציאים את העוגה ומצננים היטב ומכינים את הזיגוג.
  • להכנת הזיגוג: מנפים לקערית את אבקת הסוכר ומוסיפים את משקה האורז והשקדים ואת הסילאן. מערבבים היטב ושופכים על העוגה. מקשטים עם נטיפי השוקולדים.
  • העגה נפלאה לאחר יום במקרר. ( אם תוכלו להתאפק).

 

בשבוע שעבר ליטל הכינה עוגת לימון ושוקולד צ'יפס.


רוצים עוד מתכונים לעוגיות? לחצו כאן.


עוד המון מתכונים טעימים תמצאו בבלוג של ליטל , ליטל א-ב של עוגה בחושה.

 
© כל הזכויות שמורות לאתר nana10